Susanna Mälkki, SSO

Russisk åpning på Klassikerserien

Hvilke orkesterverk er de beste og mest populære som er skrevet? Stavanger Symfoniorkester forsøker å gi ett svar på dette gjennom sine seks konserter i den nye Klassikerserien, som åpner fredag 20. september i Stavanger Konserthus. Konserten markerer også starten på den unge finske dirigenten Susanna Mälkki sin karriere som kunstnerisk leder for Stavanger Symfoniorkester.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Serien tilbyr et variert utdrag av musikkhistoriens mesterverk, fra Vivaldi, via Mozart og Tchaikovsky til Wagner og Rachmaninoff.

Konserten markerer også starten på den unge finske dirigenten Susanna Mälkki sin karriere som kunstnerisk leder for Stavanger Symfoniorkester. Hun dirigerer orkesteret på åpningskonserten fredag denne uken med kjent russisk musikk på programmet. Sergeij Rachmaninoff’s 3. klaverkonsert er blitt ekstra populær gjennom den prisbelønte filmen «Shine», som forteller om den australske pianisten David Helfgotts liv og hans spesielle forhold til nettopp denne musikken. Solist ved konserten i Stavanger er den russiske pianisten Alexander Melnikov.

Hvor krevende kunsten kan være, og hva kunsten kan gi, illustreres i fredagens konsertprogram også av det store symfoniske diktet «Scheherazade», skrevet av den russiske musikkprofessoren Nikolaj Rimski-Korsakov. Scheherazade var en av sultanens kvinner i eventyrsamlingen «Tusen og en natt». I motsetning til alle andre kvinner overlevde hun den første natten med sultanen fordi hun behersket fortellerkunsten og fjetret sultanen med sine historier om Alladin, Ali Baba, Sinbad Sjøfareren og andre fortellinger og anekdoter. Historien om Scheherazade inspirerte Rimski-Korsakov til å skrive dette praktfulle og fargerike orkesterverket som i mer enn 100 år har hatt et godt liv på symfoniorkestrenes programmer verden over.

På programmet i Stavanger Konserthus, fredag 20. september, kl. 19.30, står Rachmaninoffs Intermezzo fra operaen «Aleko» og konsertfor klaver og orkester nr 3 i d-moll, samt Rimski-Korsakovs «Scheherazade», symfonisk suite i 4 satser.

Mer om Klassiskerserien – og Stavanger Symfoniorkesters andre aktiviteter – kan du lese på deres hjemmesider.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev