Abazar Hamid i eit stillbilete frå minidokumentaren SAFE#4, der Hamid møter Bugge Wesseltoft. Dokumentarserien SAFE er utvikla av Safemuse (Foto: Safemuse, stillbilde fra video)

SAFE #4: Abazar Hamid og Bugge Wesseltoft

Del fire av videoserien SAFE! viser møtet mellom den sudanske fredssangeren Abazar Hamid og pianisten Bugge Wesseltoft, der de to deler det de har viet livet til – musikken.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Fredssangeren Abazar Hamid ble drevet bort fra hjemlandet Sudan på grunn av musikken han skrev. Han kom til Harstad som fribymusiker i 2014.

Siden da har han vært mest aktiv i å utvikle musikk som et verktøy for integrering og forståelse blant mennesker med forskjellig bakgrunn, blant annet gjennom utvikling av konseptet Orpheus. Konseptet har nå grupper i Harstad, Paris, Oslo, Kiev, Kairo og Catalonia, skriver organisasjonen Safemuse på hjemmesiden.

Safemuse står bak kampanjen SAFE. Kampanjen har i følge Safemuse som mål å “sette fokus på kunstnerisk frihet – de som har den, de som har mistet den og de som kjemper for den”.

Ballade har skrevet om tidligere møter i videoserien, «SAFE #3: Hamid Sakhizada og Ella Marie Hætta Isaksen» og i dette intervjuet med metalmusiker Sina Winter fra Iran.

Safemuse produserer fem minidokumentarer i serien, som portretterer møter mellom etablerte norske artister og artister som er truet på grunn av deres kunstneriske virke.

Kampanjen leder fram mot en konsert under Music Freedom Day 2019 i Oslo, en global markering av kunstnerisk ytringsfrihet som finner sted den 3. mars hvert år.

Les mer om denne videohistorien, om musikerne og om kampanjen på Safemuses nettside.


Safemuse er støttet av Utenriksdepartementet, Nordisk kulturkontakt, Creo (tidl. MFO), NKF og NOPA.
Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no. Per i dag er NOPA, NKF, Creo og NMFF medlemmer i Foreningen Ballade.

Safemuse – Safe Music Havens Initiativ (SafeMUSE) – er en uavhengig organisasjon hvis formål er å organisere trygge residenser og arbeidsmuligheter for forfulgte og truede kunstnere.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev