Kristin Ørmen Johnsen (H), leder av Familie- og kulturkomiteen på Stortinget (Foto: Stortinget)

Høyre om kulturbudsjettet: – De har ikke fått med seg hva vi prøver å gjøre

– Dette blir for søkt, og jeg mener Ap og SV oppkonstruerer en problemstilling. De har ikke fått med seg hva vi prøver å gjøre, sier Kristin Ørmen Johnsen (H) i dette svaret på kritikken fra opposisjonen etter dagens kulturdebatt.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

– Departementet har som ambisjon å tette hullet i infrastrukturen for frie grupper i Norge. Mulighet for å søke prosjektstøtte for frie grupper går i dag ut etter 12 år. Dit var Jo Strømgrens kompani kommet, skriver Kristin Ørmen Johnsen fra Høyre i dette tilsvaret på kritikken fra opposisjonspartiene Ap og SV på Stortinget etter dagens kulturdebatt. Svaret kom i en e-post til Ballade fredag ettermiddag.

– Jo Strømgren Kompani og Verdensteatret var to av de første kompaniene som mottok støtte fra den gamle ordningen for basisfinansiering i Norsk kulturråd. Kompaniene har fortsatt høy aktivitet. Derfor får disse to kompaniene tilskudd direkte over statsbudsjettet nå. Grepet å legge kompani inn på statsbudsjettet måtte gjøres for budsjettet for 2021. Vi hadde ingen annen løsning nå, skriver hun.

Lederen av Familie- og kulturkomiteen på Stortinget sier hun er veldig glad for at det ble en løsning i budsjettet for 2021, og at hun ikke ønsket «å rive teppe under kompani som har brukt år med oppbygging av kompetanse, og som er internasjonalt anerkjent».

– Ap og SV må gjerne reversere dette. Jeg håper imidlertid at Frp stiller seg bak, sier hun, og fortsetter:
– Vi må finne en struktur for etablerte scenekompanier slik at vi får kontinuitet. Det tror jeg alle er enig om. Scenekunststrategien som ikke er ferdig vil pekte retning på dette. I en ny ordning vil selvsagt kunstfaglige vurderinger ligge til grunn. Mange kulturtiltak er for øvrig finansiert av Kulturdepartementet, uten at departementet blander seg inn det det kunstfaglige. Vi har nå kun ordninger som prosjektstøtte, det må bygges mer langsiktig økonomisk infrastruktur rundt de frie gruppene, sier Ørmen Johnsen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev