Leif Ove Andsnes

Leif Ove Andsnes åpner i Stavanger, og avslutter Proms i London

Sesongåpningen med Stavanger Symfoniorkester blir i år en sjelden godbit for musikkelskere i oljebyen: Denne uken får nemlig Leif Ove Andsnes oppfylt ønsket sitt om å få samarbeide med Stavangerorkesteret og dets nye kunstneriske leder, dirigenten Philippe Herreweghe. Øvrige sterke, norske navn i løpet av sesongen er Truls Mørk, Arve Tellefsen og Solveig Kringlebotn.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Sammen skal de framføre W.A. Mozarts klaverkonsert nr 9, også kalt «Jeunhomme», i Stavanger Konserthus torsdag 12 september. Dagen etter drar Andsnes til London for å forberede avslutningskonserten under Proms festivalen i Royal Albert Hall .

Andsnes skulle ha åpnet sesongen med Stavanger Symfoniorkester i fjor, men måtte kaste inn håndkleet i siste liten på grunn av smerter i skulderen. Nå har han klart å rydde plass til en konsert i Stavanger torsdag, og presseansvarlig ved Stavanger Symfoniorkester melder om stor interesse foran sesongåpningen. Dirigenten Philippe Herreweghe har i Stavanger fått et kunstnerisk hovedansvar for den eldste delen av orkesterrepertoaret, og skal på åpningskonserten også lede orkesteret i utdrag av Mozarts Grand Partita og Beethovens symfoni nr 7. Herreweghe er et av de mest etterspurte navn i Europa når det gjelder klassisk repertoar, noe hans nærmere 100 kritikerroste CD innspillinger med både kor og orkestre har bidratt til.

De som ikke skulle få med seg konserten med Andsnes kan trøste seg med at det de nærmeste månedene kommer en rekke andre kjente musikere som solister med Stavanger Symfoniorkester: Arve Tellefsen spiller Shostakovich’ fiolinkonsert nr 1 i slutten av september, Solveig Kringlebotn kommer i andre uke i oktober og skal bl.a. synge Wagner, mens Truls Mørk spiller både Dvoraks og den første av Shostakovich’ cellokonserter med orkesteret i slutten av oktober.

Deretter drar orkesteret på en 10 dagers turné med Truls Mørk og dirigenten Ole Kristian Ruud. Og som om dette ikke var nok, så får orkesteret i slutten av november besøk av sopranen Kiri te Kanawa som skal synge Richard Strauss’ «Vier Letzte Lieder» og en del opera-arier for publikum i Stavanger.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev