Leif Ove Andsnes

Andsnes klar for Grieg

Leif Ove Andsnes er klar for en ny musikalsk utfordring, når han og Trondheim Symfoniorkester spiller Griegs klaverkonsert i a-moll fredag 23. august.

Kalender

Lørdagsopera: Jussi i våre hjerter

02/03/2024 Kl. 18:00

Oslo

KvarTettPå 2024 – Ravelorama 

02/03/2024 Kl. 14:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

02/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Noen fysisk utfordring blir det kanskje ikke, siden Andsnes har valgt å legge bort sitt egentlige program, Bartoks 2.klaverkonsert, på grunn av overbelastning i en skulder.

Men Griegs konsert er jo et bravurnummer for den internasjonalt feirede pianisten, som han for øvrig skal spille i Royal Albert Hall senere i høst under selve The Last Night of The Proms.

På programmet ellers denne fredagen står Janaceks folkelige danser fra Mãhren og Dvoraks bekjennende symfoni nr. 7 med en melankoli man til da ikke hadde hørt i hans musikk. Her møtes det nasjonale og det romantiske i et verk komponisten sa var inspirert av «Gud, kjærligheten og moderlandet».

Med TSOs førstegjestedirigent Walter Weller på plass føler arrangørene seg sikre på at de vil kunne by publkum på utsøkte nyanser i artikulasjon, dynamikk og rytmikk. Lørdag 14. september opptrer Andsnes som nevnt med det samme Grieg-stykket under The Proms, der han skal spille med BBC Symphony Orchestra. I tiden fremover venter så nye oppgaver i bl.a. Kuala Lumpur (Malaysia), Niigata, Tokyo, Tsukanuba og Kamakura (Japan), Paris, Hamburg og København. I november sette han så kursen mot USA, der han skal gi i alt fire konserter.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.