Trondheim Symfoniorkester

Aadland ny kunstnerisk leder hos TSO

Eivind Aadland er tilbudt stillingen som ny sjefdirigent og kunstnerisk leder for Trondheim Symfoniorkester. Tilbudet til Adland har meget bred oppslutning i hele orkesteret, heter det i en pressemelding fra TSO.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Partene finpusser i øyeblikket en avtale. Eivind Aadland sier han ser det som en stor tillitserklæring å bli tilbudt jobben som kunstnerisk leder og sjefdirigent i Trondheim Symfoniorkester.

Eivind Aadland er en høyt respektert musiker, og at han takker ja er en stor anerkjennelse av vårt orkester og til inspirasjon for den musikalske kursen fremover, både innefor det klassiske og nyere repertoar, heter det i pressemeldingen Ballade har motttatt. Han har i lengre tid vært sett på som aktuell for TSO, og hans innsats som dirigent med orkesteret har forsterket inntrykket av rett mann på rett plass.

Aadland er kjent som en glimrende fiolinist, som de senere årene også er Norges mest etterspurte dirigent. Som fiolinist har han hatt solistiske oppgaver i de fleste europeiske land, og spilt kammermusikk med Yehudi Menuhin og Igor Oistrakh ved konserter i London og Paris. I perioden 1987-97 var han leder for European Union Chamber Orchestra, et ensemble som har gitt konserter ved de viktigste musikksentra og internasjonale festivaler i Europa.

Aadland har mange år bak seg som konsertmester i Bergen Filharmoniske Orkester. Han har studert orkesterledelse med Jorma Panula ved Sibeliusakademiet i Helsinki, og gjester jevnlig alle de norske og nordiske symfoniorkestrene. Aadland, som også er høyskolelektor i fiolinspill ved Norges Musikkhøgskole, har et bredt utvalg av cd-utgivelser, i alt 14, som orkesterleder og solist.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev