Trondheim Symfoniorkester

Slovensk gjest hos TSO

Et hyggelig gjensyn med slovenske hornsolisten Radovan Vlatkovic må påregnes når han torsdag 17. januar gjester Trondheim Symfoniorkester med Richard Strauss senromantiske Hornkonsert fra 1943. Vlatkovic var solist med TSO på turneen til Tyskland og Østerrike i 1995 – en tur og en solist det går gjetord om ennå, i følge TSO.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Mot slutten av livet vendte Richard Strauss tilbake til klassiske former i en mer avklaret og enkel stil. Hornkonserten speiler en stor innsikt og ydmyk musisering. Han skriver elegant og virtuost for solisten med lange melodifraser og en flott orkestersats.

Vidvinkelen settes på når den dansk/italienske dirigenten Giordano Bellincampi slår opp Hector Berlioz heftige og fargerike Symphonie fantastique, som er blant de verkene vårt publikum oftest etterspør.

Det var intet mindre enn en musikalsk revolusjon som skjedde i Paris 5. desember 1830 da Berlioz presenterte denne symfonien for et forbauset publikum. Komposisjonens radikale form, storslagne instrumentasjon og selvbiografiske program var både nytt og uhørt. Vår tids publikum har stiftet bekjentskap med mange senere eksempler på orkesterbriljans, men likevel fascineres vi igjen og igjen av dette høy-romantikkens første store partitur. Verkets undertittel er «Episoder i en kunstners liv».

Kveldens åpningsverk er ouverturen til operaen La Clemenza di Tito, også kalt Titus etter hovedrollefiguren, den romerske keiser. Operaen er skrevet i Mozarts dødsår 1791, og er et av de aller siste verk han skrev. Operaen ble uroppført i Praha i september i forbindelse med at den nykronede keiser Leopold også skulle innsettes som konge av Böhmen.

Med vennlig hilsen
Trondheim Symfoniorkester

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev