Maria Kvarving Sølberg

Unge talenter i Trondheim

Trondheim Symfoniorkesters konsert med unge musikkbegavelser, Unge Talenter, går i år av stabelen onsdag 5. desember. Det blir i alt seks unge som får anledning til å vise seg frem.

Kalender

Trondheim Symfoniorkesters konsert med unge musikkbegavelser, Unge Talenter, har med årene utviklet seg til en av TSOs mest velrenommerte og prestisjefylte og godt besøkte evenementer. Den har vært et viktig steg i karrieren til mange av våre i dag mest anerkjente musikere.

Til prøvespillet i april meldte det seg 19 kandidater, og onsdag 5. desember blir det anledning til å høre de seks som kvalifiserte seg til å fronte orkesteret.

Anders Larsen, fiolin, og Ole Wuttudal, bratsj, er begge medlemmer av TrondheimSolistene. De har også vært aktive i Ungdomssymfonikerne i Nord-Trøndelag. Larsen og Wuttudal spiller Mozarts «Sinfonia concertante» for fiolin og bratsj.

Marita Kvarving Sølberg ble landskjent da hun vant førsteprisen i den gjeve Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i august i år. Hun er fra Levanger, og synger arier av Händel og Mozart.

Sunniva Rødland er Trondheimsjente og allerede en etterspurt harpist, både som solist og orkestermusiker. Hun spiller et stykke for harpe og orkester av Gabriel Pierné.

Johannes Martens studerer ved Guildhall School of Music i London. Her har han vikariert med flere av storbyens orkestre, og slik hatt muligheten til å spille med mange berømte dirigenter og solister. Martens spiller Tsjaikovskijs «Rokokkovariasjoner».

Jo Lingen Jacobsen er fra Inderøy og siste års student ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Hans instrument er klaver, og konsertstykket han spiller er Franz Liszts «dødelig» virtuose Totentanz.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev