Trondheim Symfoniorkester

TSO fadder for musikkelever i Trondheim

I kveld, torsdag 7. februar, vokser Trondheim Symfoniorkester kraftig, og inkluderer til sammen 400 musikere, sangere og solister. Anledningen er forestillingen Tors hammer – bilder fra norrøn mytologi, en forestilling der profesjonelle musikere får god hjelp av amatører.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Trondheim Symfoniorkester innfører for første gang en fadderordning som innebærer at hver profesjonell musiker har ansvaret for en elev. Sammen skal de skape et stort flersatsig verk, fra gruppeøvinger i klasserommet til samspill på scenen. Fadderordningen er en del av TSOs arbeid for å introdusere levende symfonisk musikk for barn og unge.

Tors hammer er et bestillingsverk komponert av Bertil Palmar Johansen, og stykket legges opp som en symfoni for orkester, kor og solister, der profesjonelle og amatører møtes på scenen. Tors hammer er tenkt som en introduksjon til symfoniorkesteret.

Gjennom arbeidet med stykket har elevene vært i nær kontakt med TSO, og over 300 medvirkende fra Trondheim kommunale musikk- og kulturskole er med i orkester, kor, vetteorkester og i arbeidet med scenografien. I tillegg kommer Trondheim Symfoniorkesters 75 musikere.

Trondheim Symfoniorkester håper at denne forestillingen vil «vise at profesjonelle og amatører kan gå sammen om store oppgaver, som kan gi inspirasjon til alle deltakerne og samtidig gi publikum en sjelden musikkopplevelse.»

Tors hammer fremføres i kveld, torsdag 7. februar, kl. 18.00 i Olavshallen.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev