Trondheim Symfoniorkester

TSO fadder for musikkelever i Trondheim

I kveld, torsdag 7. februar, vokser Trondheim Symfoniorkester kraftig, og inkluderer til sammen 400 musikere, sangere og solister. Anledningen er forestillingen Tors hammer – bilder fra norrøn mytologi, en forestilling der profesjonelle musikere får god hjelp av amatører.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Trondheim Symfoniorkester innfører for første gang en fadderordning som innebærer at hver profesjonell musiker har ansvaret for en elev. Sammen skal de skape et stort flersatsig verk, fra gruppeøvinger i klasserommet til samspill på scenen. Fadderordningen er en del av TSOs arbeid for å introdusere levende symfonisk musikk for barn og unge.

Tors hammer er et bestillingsverk komponert av Bertil Palmar Johansen, og stykket legges opp som en symfoni for orkester, kor og solister, der profesjonelle og amatører møtes på scenen. Tors hammer er tenkt som en introduksjon til symfoniorkesteret.

Gjennom arbeidet med stykket har elevene vært i nær kontakt med TSO, og over 300 medvirkende fra Trondheim kommunale musikk- og kulturskole er med i orkester, kor, vetteorkester og i arbeidet med scenografien. I tillegg kommer Trondheim Symfoniorkesters 75 musikere.

Trondheim Symfoniorkester håper at denne forestillingen vil «vise at profesjonelle og amatører kan gå sammen om store oppgaver, som kan gi inspirasjon til alle deltakerne og samtidig gi publikum en sjelden musikkopplevelse.»

Tors hammer fremføres i kveld, torsdag 7. februar, kl. 18.00 i Olavshallen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.