Trondheim Symfoniorkester

Vårt skattekammer – en oppdagelsesreise i norsk musikk

På familiekonserten Trondheim Symfoniorkester holder torsdag 20. mars vil det bli fokus på kjent musikk som er relatert til den norske kulturarven, forteller en pressemelding fra TSO. På repertoaret står verk av J. D. Berlin, Grieg, Tveitt, Sæverud, Sommerro og Thommesen.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Konserten vil bli presentert fra scenen av skuespiller Marianne Meløy og musiker Arnulf Johansen. Dirigent er fiolinisten Per Kristian Skalstad i Oslo Strykekvartett, som nå utdanner seg til orkesterledelse.

«Konserten er tilrettelagt for å gi gode musikkopplevelser av høy kvalitet», sier pressemeldingen, som frister med musikk av barokkomponisten Johan Daniel Berlin, en av de store personligheter i det kulturelle liv i Trondheim på 1700-tallet, via Grieg, Tveitt og Sæverud og frem til dagens Henning Sommerro og Olav Anton Thommessen.

— Konserter for barn og unge hører til blant Trondheim Symfoniorkesters hovedoppgaver, og vi jobber stadig mer målrettet og nysgjerrig med å introdusere levende symfonisk musikk for denne aldersgruppen, sier TSOs Thomas Ramstad:

— Å gi de kommende generasjoner innblikk i den klassiske musikkens verden er et viktig oppdrag for orkesteret. Det er aldri for tidlig eller for sent å oppdage den klassiske musikken. Og det har vi hatt gleden av å bevitne gjennom mange sesonger nå. Med våre barne- og familiekonserter tennes en ny glød hver gang når små ører oppdager stor musikk.

Detaljer rundt Trondheim Symfoniorkesters fremføringer ligger på orkesterets hjemmesider, som du kan klikke deg inn på nedenfor.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev