POING (stående m basskasse)

POING & Maja Ratkje til USA

Den kritikerroste trioen POING legger ut på sin første tur til USA – sammen med Maja Ratkje. Når de kommer hjem blir det skikkelig pøbeljul!

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

POING tar turen over sammen med komponisten og improvisasjonsmusikeren Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, som de siste par årene har spilt et stort antall improvisasjons- og støykonserter fra vest til øst i USA – enten som solist eller med duoen Fe-mail. Dette er imidlertid første gangen at hennes ensemblemusikk blir å høre over flere konserter i USA.

Turen starter med konserter under Other Minds, en festival i San Francisco der Ratkje er festivalkomponist sammen med bl.a. Per Nørgård og Markus Stockhausen. POING spiller en hel konsert med musikk spesielt skrevet til dem av Maja Ratkje, og Ratkje deltar også selv som vokalkunstner i nye versjoner av verkene.

På en annen konsert vil Frode Haltli framføre Ratkjes ”gagaku variations” sammen med Del Sol String Quartet, en svært anerkjent amerikansk strykekvartett som på samme konsert også framfører verker av Per Nørgård.

Etter denne «debuten» vil POING og Maja Ratkje gjøre tilsvarende konserter i Milwaukee, Chicago og Washington.

I New York har de til sammen fire konserter. POING vil gjøre to konserter på henholdsvis Issue Project Room og Tonic, med verker av bl.a. Terry Riley i tillegg til norske verker. Ratkje er invitert til å spille improviserte solokonserter to kvelder på The Kitchen med Ikue Mori og Zeena Parkins på programmet, og hun vil også delta på konserten på den kjente klubben Tonic, som er en late-night event av det løsere slaget. Til denne konserten kommer også norske Else Olsen S og japanske Yumiko Tanaka til å delta.

Så blir det pøbeljul med POING 21. Desember:

POING inviterer for sjette år på rad til et veldig annerledes juleshow som etter eget utsagn: ”vil ose av spillelyst, humor, humør, sexy julespill og kul musikk som noen av oss vil forbinde med jul.”

Som vanlig utvides POINGs trio-besetning (sax, belg og bass) noe, bl.a. med strykekvartett, de to supertrommisene Paal Nilsen-Love og Andreas Bye, Den Norske Operas harpist Kjersti Beate Vindal, western-crooner Jan Vardøen, norsk popmusikks diva nr. 1: Simone Larsen, banjo-Kari Svendsen, Bergen Mandolin Band med sine eminente koredamer, undergrunnsrocker Kjetil Laumann, skjønnsangerinne Maja Ratkje, keyboardist John Winge og vår kinesiske singer/songwriter-venn Xiaogan.

Verdens raskeste gitarist, Marcus Paus, skal tolke Yngvie Malmsteen, norsk-indiske Harpreet Bansal skal skape indisk jul med POING, Jono el Grande skal dirigere et par nyskrevne verker, Kong Sverre fra Snuten er der, Guri Glans skal piskes og Hallgrim Hansegård skal danse laus.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev