POING (stående m basskasse)

POING: fra Ultima til pøbeljul

I kveld spiller samtidsmusikktrioen POING konsert i Oslo under Ultima-festivalen. Deretter legger de ut på en aldri så liten verdensturné hvor både Island, Færøyene, Grønland, England, Norge og USA står på planen, før de igjen returnerer til Parkteateret og tradisjonen tro gjør en ‘Pøbeljul med POING’.

Kalender

POING består av Rolf-Erik Nystrøm (saxofon), Frode Haltli (akkordeon) og Håkon Thelin (kontrabass). Etter årets plateutgivelse «Planet POING» (Jazzaway Records) mener flere kritikere atPOINGs renommé som et av Nordens ledende ensembler innenfor samtidsmusikk står ved lag med denne innspillingen’

POING på to komponistbein under Ultima

På tirsdagens konsert under Ultima uroppfører POING to mini-portretter av komponistene Michael Finnissy og Atli Ingólfsson. Michael Finnissy er kjent som en av vår tids ledende britiske komponister og det nye verket til POING blander noen av hans eldre, skrekkinngytende komplekse og energiske solostykker med nytt, harmonisk og totalt kontrasterende trio-materiale.

Islandske Atli Ingólfsson har blandet mye humor inn i sitt nye verk for POING, man kan nesten tro de blir bedt om å parodiere seg selv, kjent som de er for småprat og stand-up i kombinasjon med kompleks samtidsmusikk! Atli Ingólfsson stiller opp på «Møt komponisten» på Parkteateret kl. 21, én time før konsertstart.

POING videre til Island, Færøyene og Grønland!

Etter tirsdagens konsert i Oslo går ferden rett videre til Island. Her spiller POING to konserter under Nordiske Musikkdager, deriblant et program med musikk av Rolf Wallin og Atli Ingólfsson på avslutningskonserten for den største samtidsmusikkfestivalen på Island noen gang!

Nystrøm er solist i saxofonkonserten «Concept of Sorrws & Dangers» av Lars Petter Hagen, sammen med Kaputensemblet fra Island, Maja Ratkje, Kouame Sereba og Becaye Aw. Verket finnes på Nystrøms kritikreroste soloplate med (nesten) samme navn.

.Deretter spiller POING tre konserter til på Island, tre konserter på Færøyene og de avslutter Norden-turnéen med en konsert i Nuuk på Grønland den 26. oktober. Underveis skal de også ha workshops, jamsessions og møter med lokale musikere og komponister.

POING tilbake til Huddersfield Contemporary Music Festival og USA

Ikke alle norske musikere er forunt å bli invitert tilbake til Huddersfield Contemporary Music Festival år etter år. Festivalen er viden kjent som Storbritanias desidert viktigste festival for ny musikk. Michael Finnissy er årets festivalkomponist, og POING vil den 23. november spille det samme programmet de uroppfører under årets Ultima-festival. De gjentar programmet på Dokkhuset i Trondheim dagen etter, fredag 24. november.

I desember skal POING turnére USA. De starter i San Francisco hvor de presenterer musikk av og med sin samarbeidspartner Maja Ratkje, som er en av festivalkomponistene på Other Minds-festivalen. Deretter går ferden videre på tvers av kontinentet før de avslutter i New York City.

Og dessuten fyller de tiden med…

POING blir også å høre i Nord-Norge i høst. Den 2. november spiller de i Bodø med MiN-ensemblet og cellisten Hans Urban Andersson. Med POING og Andersson i spissen har de arrangert en Mozart-overtyre, Sjostakovitsj’ andre cellokonsert og intet mindre enn Mahlers gigantiske sjette symfoni. Altså en tradisjonell, klassisk-romantisk orkesterkonsert, men med et mindre og litt merkelig band!

Denne uka er POING dessuten i studio for å spille inn filmmusikk med Lars Lillo Stenberg.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev