Lello/Arnell (Oslo Open 2007)

Oslo Open 2007: Opplev 400 kunstnere på 10 dager!

I en periode på 10 dager vil over 400 kunstnere i Oslo åpne sine atelierer, slik at publikum kan komme inn og møte dem og se hvordan de jobber. I år er også kunstnere uten atelier invitert til en massiv fellesvisning i containere på Tullinløkka. I tillegg blir det guidede turer, filmvisninger og konserter – det aller meste helt gratis.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Oslo Open 2007 går av stabelen 3. – 13. mai, og er basert på kunstnernes egen påmelding.

Det innebærer at Oslo Open ikke er kuratert, men tar sikte på å vise og gjøre tilgjengelig hele bredden av byens kunstaktiviteter.

— Oslo er som landets hovedstad den byen med tettest kunstnerbefolkning og kunstaktivitet, og er setet for Norges største kunstinstitusjoner. Likevel har kunst- og kulturaktører i Oslo sjeldent mulighet eller anledning til å samles i et arrangement som dreier seg om Oslo som by og arbeidssted, bemerker arrangørene.

Oslo Open ønsker i følge sin egen programerklæring å være et arrangement som like mye setter fokus på byen og bruken av den som på kunsten som skapes i den.

— Oslo Open skal være en ramme for visning og formidling av kunst og et speil på dagens kunstsituasjon. Oslo Open blir det byens kunstnere vil vise, heter det.

Oslo Open har tidligere blitt arrangert i 2000 og 2003, og er i sitt omfang et av de største kunstfremstøtene i nyere tid.

Sound of Mu, som er et av de mest spennende stedene for undergrunsmusikk i Oslo, er for øvrig vertskap for både kunstvideovisninger og konserter. Her blir det hele uken opptredener med bl.a. Hannah Gjermundrød, Stian Omneås, Kim Johannesen og Kyrre Laastad.

I tillegg er Blå, Cinemateket og Soria Moria blant de mange arrangørstedene – foruten et hav av små og store gallerier og atelieer.

Oslo Open 2007 er initert av Unge Kunstneres Samfund, Atelier Nord, Fotogalleriet, Nasjonalmuseet for Kunst, Design og Arkitektur, Billedkunstnere i Oslo og Akershus og Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst.

Mer informasjon om det rikholdige progranmmet finner alle interesserte på www.osloopen.no.

Illustrasjon: Jørgen Craig Lello/Tobias Arnell (lelloarnell.com).

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev