Terje Kvam dirigerer Oslo Domkor (Foto: Tom Henning Bratlie OBS: Legg inn fotokredit i tekst!)

Oslo Domkor til Island

Oslo Domkor er på turné til Island denne uken, og har fått det ærefulle oppdraget å holde avslutningskonserten under «Festival of Sacred Arts» som går av stabelen i Reykjavik denne uken. Det er nok en gang Trond Kvernos «Matteuspasjonen» som står på korets program, når de søndag opptrer i Hallgrimsskirkja, under ledelse av sin faste dirigant Terje Kvam.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Søndag kl. 17.00 i Hallgrimskirkja i Reykjavik vil Oslo Domkor, under ledelse av sin dirigent Terje Kvam, fremføre det store verket «Matteuspasjonen» av Trond Kverno.

Med seg under forestillingen har de også en rekke norske og engelske solister, så som Marianne Hirsti, Marianne E. Andersen, Njål Sparbo, Ian Partridge, Joseph Cornwell, Timothy Brown, John English, Tom Guthrie, Colin Campbell og Graham Titus.

Oslo Domkor vil dessuten delta under festhøymessen samme dag, som blir ledet av Biskopen av Island. Høymessen blir direktesendt på Islandsk radio.

Komponist Trond Kverno er også invitert til Reykjavik denne uken, og vil bl.a. drøfte sin pasjon før fremføringen søndag ettermiddag.

Matteuspasjonen er satt som en storslått ramme rundt festivalen, som åpnet med to fullstappede hus forrige helg med J.C. Bach «Matteuspasjon». Nå avslutter altså festivalen med den samme pasjonen i den lovpriste utgaven fra 1986 av Trond Kverno, som på latin bærer tittelen Passio secundum Matthaeum.

I februar og mars i år besøkte Oslo Domkor New York og Minneapolis, der de ga tre konserter med det samme verket, og oppnådde mye fin oppmerksomhet. Kvernos «Matteuspasjonen» er blitt omtalt som et av de fremste i Skandinavia fra 1900-tallet, og et fremragende eksempel på det høye nivå i norsk kirkemusikk, spesielt i siste halvdel av forrige århundre.

– Vår tid trenger å henge opp igjen det romanske krusifiks, sier komponisten selv om verket, som er planlagt som en del av en komplett pasjons-syklus. – Det viser det Guds Lam som er slaktet, og som er verdig til å få all makt og rikdom og styrke og ære og pris og velsignelse – her midt i denne tids galehus og i all evighet.

Interesserte kan lese mer om Oslo Domkor, som ble stiftet i 1982 og også er sterkt delaktige i liturgiske aktiviteter i Oslo Domkirke, på www.oslodomkor.no.

Mer informasjon om den snart avsluttede kirkemusikkfestivalen på Island kan du finne på denne siden.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev