Odd Sverre Gullberg_2007

Odd Sverre Gullberg blir direktør i Oslo-Filharmonien

I dag ble det avgjort at Odd Sverre Gullberg forlenger sitt midlertidige engasjement med Oslo Filharmonien. – Gjennom en lang karriere i norsk og internasjonalt næringsliv har Odd Gullberg vist at han mestrer slike utfordringer, samtidig som han er levende engasjert i klassisk musikk, sier styreleder Ida Børresen i Oslo-Filharmonien.

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

Odd S. Gullberg ble i februar engasjert som direktør i en interimperiode. Siden da har styret gjennomført en grundig prosess med sikte på å rekruttere ny leder.

Styreleder Ida Børresen sier at det i denne prosessen fremkom sterke ønsker fra orkesterets musikere og administrasjonen, så vel som fra sjefdirigenten, om å anmode Gullberg til å forlenge sitt engasjement.

— Styret deler denne vurderingen, og jeg er glad for å kunne meddele at vi er blitt enige med Gullberg om et engasjement i en periode på to til tre år, sier Ida Børresen. Hun legger til at Oslo-Filharmonien nå trenger en direktør med bred ledererfaring, strategiske evner og økonomisk/administrativt fokus.

— Gjennom en lang karriere i norsk og internasjonalt næringsliv har Odd Gullberg vist at han mestrer slike utfordringer, samtidig som han er levende engasjert i klassisk musikk, sier Børresen.

Lang erfaring

Odd Gullberg har innehatt en rekke lederposisjoner i Norsk Hydro, blant annet som konsernets mangeårige kommunikasjonsdirektør og senere som direktør for Norsk Hydro Americas.

Han har de siste årene innehatt posisjonen som Chief Operating Officer i den Geneve baserte internasjonale organisasjonen World Business Council for Sustainable Development. Gullberg har likeledes innehatt mange verv og styreposisjoner i norske og internasjonale organisasjoner og bedrifter.

Gullbergs forhold til Oslo Filharmonien strekker seg tilbake til 1988, da han tok initiativet til et omfattende sponsorsamarbeid mellom orkesteret og Norsk Hydro, en avtale som fortsatt gjelder, og som må kunne sies å være unik i norsk kulturliv.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev