© Erik Berg/Operaen

Nils Are Karstad Lysø slutter som operadirektør

Lysø fratrer etter eget ønske stillingen som leder for den Norske Opera & Ballett sommeren 2017.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Nils Are Karstad Lysø ble utnevnt som administrerende direktør i mars 2014. I august i år skal han ha meddelt styret at han slutter neste sommer.
– Styret beklager at Lysø sier opp sin stilling, men vi respekterer hans valg. Vi er glade for at han kom tidlig til oss med denne beslutningen, og arbeidet med å finne hans erstatter er allerede godt i gang, sier styreleder Anne Carine Tanum i en pressemelding.
Tilbake til næringslivet
Ansatte i Den Norske Opera & Ballett ble informert i dag. Lysø sier at han har brukt sommeren til å vurdere sin yrkesmessige fremtid, og at det er bakgrunnen for valget.
– Jeg er takknemlig for å jobbe med alle de engasjerte og dyktige medarbeiderne i Operaen, og jeg er veldig glad i dette fantastiske huset. Mitt valg handler om hva jeg ønsker å jobbe med fremover, og jeg har kommet til at jeg vil tilbake til næringslivet, hvor jeg har min bakgrunn. Men før den tid skal jeg arbeide videre sammen med resten av organisasjonen her i Operaen, og gjøre mitt beste for en smidig overgang, sier Lysø i meldingen.
Det er satt ned et utvalg i styret som jobber med rekruttering av ny leder, med bistand fra rekrutteringsselskapet Korn Ferry. Stillingen blir annonsert denne uken.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev