Oslo Sinfonietta: "Faces"-cover

Moderne musikk i Gamle Logen

Oslo Sinfonietta, med Christian Eggen som dirigent fremfører verk av Debussy, Nørgård, Meland og Matre under Oslo Kammermusikk Festival. Den unge fiolinisten David Coucheron er solist i Nørgårds fiolinkonsert.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Samtidsensemblet byr på de helt tidlige moderne verk, samt musikk av dagens unge komponister under sin konsert mandag 18. august. I en pressemelding skriver de følgende om verkene:

”Claude Debussys orkesterverk ”En fauns ettermiddag” (1894), til et dikt av Stéphane Mallarmé og arrangert av Arnold Schönberg, er av Pierre Boulez karakterisert som den moderne musikkens fødsel. Verket, som representerte en helt ny form for tonedikt, viste hvordan ”faunens fløyte blåste ny luft i musikkunsten”. Debussy kalte selv musikken en ”ganske fri illustrasjon til Mallarmés skjønne dikt”, uten å gjøre krav på å ”være en syntese av det.”

Danmarks store samtidskomponist Per Nørgård (f. 1932) vil være til stede under konserten, hvor fiolinisten David Coucheron (f. 1985) fremfører hans tredje fiolinkonsert med undertittel ”Helle Nacht”. Med sitt spill av lys og mørke, som henspiller på nordiske sommernetter, illustrerer konserten ”den nye flertydighet” som er karakteristisk for Nørgård. David Coucheron, som er utdannet ved musikkhøyskolene Juillard og Curtis i USA, spiller på en Stradivarius ”Leonardo da Vinci” fra 1725, stilt til disposisjon av Anders Sveaas’ Almennyttige fond.

Øyvind Mælands (f. 1985) verk ”Mi-rage” knytter seg til tematikken hos Debussy ved å anskueliggjøre det flyktige, det illusoriske, i form av en luftspeiling slik den kan oppleves i ørkenen, på havet eller rett og slett på glohet asfalt.

Ørjan Matre (f. 1979) formidler også diffuse bilder med verket ”Atem”. Tittelen betyr pust, eller åndedrett, og skal forstås som en instrumentering av et ensemble som bare unntaksvis klarer å produsere klart definerte klanger, men hvor instrumentgruppene til slutt finner hverandre i store, felles pustebevegelser.”

Mer informasjon finner du hos Oslo Kammermusikk Festival

Stillinger

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev