Helmut Oehring

Helmut Oehring i tre hele dager

Ny Musikk presenterer et tredagers portrett av den originale og internasjonalt anerkjente tyske komponisten Helmut Oehring.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Helmut Oehring kommer til Oslo for å instruere, dirigere, forelese og DJ’e. Med seg har han noen av sine faste tyske solister som skal spille med Oslo Sinfonietta, mens POING skal urfremføre et nytt stykke spesialskrevet for dem.

Helmut Oehring ble født i Berlin i 1961. Begge foreldrene hans var døve, og denne spesielle bakgrunnen kom siden til å få betydning i hans virke som komponist. Det var som bygningsarbeider og strøjobbsarbeider på 80-tallet at han begynte å fordype seg i moderne europeisk musikk. Som selvlært gitarist og komponist ble han masterstudent under Georg Katzer i 1992 på Kunstakademiet i Berlin, etter en rekke konsultasjoner med blant annet Helmut Zapf og Friedrich Goldmann. I 2005 ble han valgt som medlem av akademiet.

Oehring har mottatt en rekke priser som The Hanns Eisler Prize, The Italian Orpheus Chamber Opera Prize og The Schneider Schott Music Prize. Han mottok også The Hindemith Prize for bredden i hans arbeid som til da innbefattet over 150 verker: solostykker, kammermusikk, orkesterverk, operaer og musikkteater, filmmusikk, sangsykluser, radiohørespill og en lydbok. De fleste av Oehrings komposisjoner og produksjoner er skapt i nært samarbeid med ulike artister, ensembler og institusjoner. Hans verker har vært spilt i konserthus og på scener i Europa, Asia og USA. Nå er det snart mulig å bli bedre kjent med ham i Norge.

Program for dette musikalske portrett er som følger:

Konsert: Oslo Sinfonietta med Jörg Wilkendorf (el-gitar), Christina Schönfeld (tegnspråk), Helmut Oehring (dirigent), Rolf Erik Nystrøm (solo saksofon), Frode Haltli (solo trekkspill), Håkon Thelin (solo kontrabass), Torsten Ottersberg (lyddesign).
21. November, på Parkteatret, kl.20:00

Konsert: Anders Førisdal (solo akustisk gitar) spiller Oehrings “Foxfire Eins”.
Videovisning av Oehrings “Aus Coma”.

Innlegg av Oehring om å jobbe kunstnerisk med tegnspråk.
DJ Helmut Oehring.
22. November, på REKORD, kl. 20:00

Konsert: POING urfremfører det spesialskrevne verket «Sur POING».
23. November, på Konserthusets Lille Sal, kl. 19:30

Det er Ny Musikk som melder dette.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev