LabField

LabField

Ny Musikk/Ultima presenterer fiskeformede lydinstallasjoner i Kulturkirken Jakob. Stackenäs/Zach utforsker etterklangens verden.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

LabField er det nye laboratoriet til den svenske gitaristen David Stackenäs og den norske slagverker Ingar Zach. Som LabField ønsker de to herrene å utvikle flere prosjekter, bl.a. ved å invitere artister fra ulike kunstfelt til samarbeid – samt å presentere musikken til LabField i ulike rom i form av installasjon/konsert.

Førstkommende mandag presenterer LabField sitt prosjekt i Kulturkirken Jakob i Oslo. Her blir det mulig å oppleve Stackenäs/Zachs arbeider med lange flater av lyd og frekvenser som interfererer i rommet.

Valg av lokale for er viktig, og det bør ha en vedvarende etterklang på minst 5 sekunder. Dette er for å få mest mulig effekt ut av sammensmeltingen av de ulike lag av lyd som produseres.

Tromme og gitar – preparert

David Stackenäs anvender fem akustiske gitarer liggende på gulvet (plassert rundt i rommet). Ved hjelp av ulike prepareringer skaper han et vedvarende lydlandskap, rikt på overtoner i en konstant utvikling og interferens.

Ingar Zach anvender en stortromme (horisontalt), samt gonger og små elektroniske hjelpemidler. I likhet med Stackenäs arbeider Zach med prepareringer for å oppnå ulike, vedvarende lag av lyd som blander seg i rommet.

Etterklang

Målsettingen med prosjektet er å skape en tilstand som lytteren tilsynelatende kan oppleve som statisk, men som ved nærmere lytting inneholder lag på lag av detaljer som er i konstant forandring. Etterklangen i rommet er med på å forsterke kaoset av den produserte lyden, og å gjøre det vanskelig for lytteren å lokalisere lydkildene til de ulike lagene som høres.

Stackenäs og Zach har samarbeidet sammen i flere prosjekter siden 1997, bl.a. i trioen TRI-DIM m/Håkon Kornstad, men også i samarbeid med musikere som, Mats Gustafsson, Jim O’Rourke, Barry Guy og John Edwards.

LabField skal også presenteres på GAS-festivalen i Göteborg, men først altså: Kulturkirken Jakob, mandag fra klokken 18.00 og utover kvelden.

LabField:
David Stackenäs – preparerte gitarer
Ingar Zach – perkusjon/elektrisk sruti box/elektrisk sarangi

Det er Ny Musikk som melder dette.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev