LabField

LabField

Ny Musikk/Ultima presenterer fiskeformede lydinstallasjoner i Kulturkirken Jakob. Stackenäs/Zach utforsker etterklangens verden.

Kalender

BYOHP: Numinous Beginnings

28/11/2020 Kl. 12.00

Vestland

Kampenjazz Lyder Røed kvintett

29/11/2020 Kl. 20:00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

LabField er det nye laboratoriet til den svenske gitaristen David Stackenäs og den norske slagverker Ingar Zach. Som LabField ønsker de to herrene å utvikle flere prosjekter, bl.a. ved å invitere artister fra ulike kunstfelt til samarbeid – samt å presentere musikken til LabField i ulike rom i form av installasjon/konsert.

Førstkommende mandag presenterer LabField sitt prosjekt i Kulturkirken Jakob i Oslo. Her blir det mulig å oppleve Stackenäs/Zachs arbeider med lange flater av lyd og frekvenser som interfererer i rommet.

Valg av lokale for er viktig, og det bør ha en vedvarende etterklang på minst 5 sekunder. Dette er for å få mest mulig effekt ut av sammensmeltingen av de ulike lag av lyd som produseres.

Tromme og gitar – preparert

David Stackenäs anvender fem akustiske gitarer liggende på gulvet (plassert rundt i rommet). Ved hjelp av ulike prepareringer skaper han et vedvarende lydlandskap, rikt på overtoner i en konstant utvikling og interferens.

Ingar Zach anvender en stortromme (horisontalt), samt gonger og små elektroniske hjelpemidler. I likhet med Stackenäs arbeider Zach med prepareringer for å oppnå ulike, vedvarende lag av lyd som blander seg i rommet.

Etterklang

Målsettingen med prosjektet er å skape en tilstand som lytteren tilsynelatende kan oppleve som statisk, men som ved nærmere lytting inneholder lag på lag av detaljer som er i konstant forandring. Etterklangen i rommet er med på å forsterke kaoset av den produserte lyden, og å gjøre det vanskelig for lytteren å lokalisere lydkildene til de ulike lagene som høres.

Stackenäs og Zach har samarbeidet sammen i flere prosjekter siden 1997, bl.a. i trioen TRI-DIM m/Håkon Kornstad, men også i samarbeid med musikere som, Mats Gustafsson, Jim O’Rourke, Barry Guy og John Edwards.

LabField skal også presenteres på GAS-festivalen i Göteborg, men først altså: Kulturkirken Jakob, mandag fra klokken 18.00 og utover kvelden.

LabField:
David Stackenäs – preparerte gitarer
Ingar Zach – perkusjon/elektrisk sruti box/elektrisk sarangi

Det er Ny Musikk som melder dette.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hovedinstrument-lærer på klarinett

Barratt Due musikkinstitutt

Hovedinstrument-lærer på horn

Barratt Due musikkinstitutt

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev