Liv Glaser

Lindemanprisen til Liv Glaser

Lindemanprisen for 2004 deles idag ut til pianisten Liv Glaser. Glaser er professor ved Norges Musikkhøgskole. Hun debuterte i 1960. Glaser har blant annet gjort et betydningsfullt arbeid innen historisk oppførelsespraksis, for eksempel innspillingen av alle Mozarts klaversonater på hammerklaver for Simax. Lindemanprisen er på 150 000 kr. Vinneren får også velge en musiker under 35 år som får De Unges Lindemanpris.

Kalender

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Lindemanprisen er blant de største musikkprisene i Norge. Hvert år deles den ut til enten en utøver, en komponist eller en musikkpedagog som har gjort en særlig betydningsfull innsats i norsk musikkliv.

Liv Glasers pianistkarriere går tilbake til 1960-tallet. Hun ble tidlig lagt merke til som en pianist med en særpreget kunstnerisk profil. Hun er født i Oslo. Begge foreldre var musikere, moren var pianist og faren var Ernst Glaser, konsertmester i Oslo Filharmoniske Orkester i 30 år.

Liv Glaser studerte i Oslo med Robert Riefling og ved Pariskonservatoriet med Marcel Ciampi og Vlado Perlemuter, senere med Lev Oborin ved Moskvakonservatoriet og med Ilona Kabos og Wilhelm Kempff. Med debuten i Oslo i 1960 etablerte hun seg umiddelbart blant den norske klaverelite. To år senere ble hun engasjert til å spille Griegs klaverkonsert ved Bergen-festspillenes avslutningskonsert.

I tillegg til et stort antall radio og TV-opptredener har Liv Glaser turnert flittig rundt i hele landet, med solokonserter, kammerkonserter og som solist med samtlige norske symfoniorkestre. Hun har spilt i de fleste europeiske land i tillegg til Iran og Thailand.

Hun har undervist ved Norges musikkhøgskole fra dens start i 1973 og ble professor i 1994. Hun har gitt kurser og mesterklasser i Norge og i utlandet og vært jurymedlem i nasjonale, nordiske og internasjonale konkurranser. Under en forskningstermin i 1990 brakte Mozart-studier henne til Wien og professor Paul Badura-Skoda, til Salzburg hvor hun studerte manuskripter ved NMA, Mozarteum og til Cornell University i USA og studier i hammerklaverspill med professor Malcolm Bilson, som hun fortsatt har faglig kontakt med.

Liv Glaser avsluttet plateprosjektet med Mozarts samlede klaversonater i 2000 med 5 plater i alt, 2 på moderne klaver og de 3 siste på hammerklaver. På hammerklaver har hun også spilt inn med sangeren Per Vollestad Schuberts «Die Schöne Müllerin», og nylig kom en CD med verker av Schubert og Schumann for cello og hammerklaver i samarbeid med halvbroren Ernst Simon Glaser. I den forbindelse gjorde Ballade et intervju, som du kan lese [link id=59856 title=»her.»]

For tiden arbeider hun med enda et CD-prosjekt på hammerklaver, Clementis sonater, som beregnes for utgivelse i 2005.

For fagmiljøet har hun holdt en rekke seminarer, foredrag og mesterklasser.

Som professor på Norges musikkhøgskole formidler hun sin unike kunnskap til studenter og kolleger med et overskudd og engasjement som smitter. Hennes arbeid har bidratt sterkt til økt interesse for hvordan vi i dag kan fremføre og lytte til tidligere tiders musikk.

I tilknytning til prisutdelingen deler Liv Glaser ut De Unges Lindemanpris. De Unges Lindemanpris gis som inspirasjon til en musiker under 35 år som har nådd et høyt faglig nivå, og som har gode forutsetninger for å utvikle seg videre. Det er Liv Glaser som bestemmer hvem som skal få De Unges Lindemanpris. Denne prisen er på 50.000 kroner.

Prisutdelingen skjer som seg hør og bør i Lindemansalen på Norgs Musikkhøgskole, i kveld kl. 1800

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Prosjekt-/medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Kulturskolelærer pianist/ pianolærer

Lillehammer kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev