Monica Georgeta Tomescu, 2004

Eksamenskonsert med Musikkhøgskolens symfoniorkester fredag

Utvekslingsstudent og pianist Monica Georgeta Tomescu fra Romania har sin diplomeksamen med Musikkhøgskolens symfoniorkester fredag 26. november, i Lindemansalen på Norges Musikkhøgskole. Konserten gjentas lørdag 27. som en ettermiddagskonsert. På programmet står verker av Bræin, Beethoven og Tsjaikovskij.

Kalender

Diplomstudent Monica Georgeta Tomescu (27) er solist på denne konserten sammen med Musikkhøgskolens symfoniorkester. Det er hennes diplomeksamen (en av to), hvor hun får være solist med orkester. Ikke alle studentene er så heldige å ta eksamen og spille sammen med et helt symfoniorkester, men hun går på Diplomstudiet, som er Musikkhøgskolens høyeste utdannelse for solister. På programmet står blant annet Beethovens krevende klaverkonsert nr. 5 og Tsjaikovskijs symfoni nr. 5.

Diplomstudent fra Romania

Monica Georgeta Tomescu er 27 år og kommer fra Romania. Hun er en av Musikkhøgskolens internasjonale studenter, og har kommet inn på NMH via en såkalt kvoteordning. Den omfatter utenlandske studenter fra de tidligere europeiske «østblokk-landene» og en del andre land. De får en viss andel av studieplassene og gratis utdannelse, mot at de reiser tilbake igjen til sitt hjemland for å tilføre sitt musikkliv det de har lært her. Et slikt tilbud har de ikke i hennes hjemland Romania, og i hvert fall ikke muligheten for å spille / holde eksamen med et helt orkester.

— Det er unikt, sier Monica som er vant til helt andre studieforhold i Romania.

— It’s a real concert, with a real audience and also my exame! My studies and my professional life is coming together in this concert. I’m so nervous yet still very excited to play together with the clever fellowstudents at my exam, sier Monica Tomescu på et godt engelsk – selv om hun også snakker norsk etter å ha vært her i noen år.

Monica Tornescu kom til Norge for 3 år siden, og tok utdannelse i Tromsø, før hun kom inn på Musikkhøgskolens diplomstudium i fjor.

Musikkhøgskolen: Nærmere 300 konserter i året

Diplomstudentene skal gjennomføre 4 konserter i løpet av sitt studium, i tillegg kommer 2 eksamenskonserter, hvorav én orkesterkonsert (som solist) og én solokonsert. Konserten den 26. november er den første eksamenskonserten til Monica.

Søknadsfristen for kandidat-, master- og diplomstudier for 2005-2006 er for øvrig 15. desember.

Musikkhøgskolen har nærmere 300 åpne konserter i året på Majorstua. De aller fleste kammerkonsertene er gratis, mens orkesterkonsertene koster kr. 100 / 50. Konsertene fredag og lørdag er av det sistnevnte slaget, og dirigeres av Eivind Aadland og Morten Wensberg. På programmet står «Liten ouverture» av Bræin, Klaverkonsert nr. 5 av Beethoven og symfoni nr. 5 av Tsjaikovskij.

Sesongens konserthøydepunkt for Musikkhøgskolens symfoniorkester er framføringen av Mahlers 8. symfoni i samarbeid med KORK og Oslo-filharmonien i Oslo Konserthus 17. og 18. mars 2005.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Avdelingsleder II

Drammen kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev