Buffo Opera Makers

Kreative musikere og spennende blandinger

– Noe av formålet med festivalen er å skape aktivitet og la det bobble i musikknorge. Å lage spennende koblinger og gi musikerne mulighet til å definere programmet selv, forteller Morten Eide Pedersen fra festivalledelsen. Nå står Autunnale foran den store prøven: Lørdag 3. oktober er det klart for superforestilling med syv konserter i en. – Det blir spennende å se om folk takler dette på en vanlig handlelørdag, sier Eide Pedersen.

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

Musikere med frie tøyler som boltrer seg i nye og gamle verk, i nye, spennende konstellasjoner. Målet er å skape ringvirkninger i musikknorge og kanskje innby til nye samarbeid også etter at festivalen er slutt. Festivalledelsen har langt på vei lykkes i dette allerede.

— Jeg har fått svært gode signaler i forkant av kveldens konsert med Forsvarets musikkorps Vestlandet. Både korpset og solist James Clapperton på klaver er svært tilfreds med arbeidet med Clappertons verk «Songs and dances of death». Dette er urfremførelsen av Clappertons verk, og han er visstnok svært overrasket over at korpset fremfører hans musikk uten å mukke. Vanligvis har korps problemer med dette. Slikt tyder jo på at vi har funnet en riktig kombinasjon.

Publikumsoppslutningen har hittil vært god, og avisene skriver om «magisk stemning» og «store musikalske opplevelser». Den samme responsen har Eide Pedersen også fått fra musikerne som stortrives på festivalen.

— Vi hadde en del trøbbel i starten, med avlysninger og uforutsette problemer. Nå har vi allikevel kommet pent ned på beina igjen, og alt går etter planen. Fløytesolist Mario Caroli var også svært fornøyd i går, og slikt er alltid fint å få vite, forteller Eide Pedersen.

Selv gleder han seg litt ekstra til Bergen Kammerensembles konsert på søndag.

— Dette er et ungt ensemble som nærmest pippler opp av kreative, nysgjerrige mennesker. De skal fremføre et meditativt stykke som jeg tror blir nydelig.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev