Håkon Austbø ved pianoet, 2005

Konkurransen Prinsesse Astrids Musikkpris avlyst

Trondheim Symfoniorkester må dessverre avlyse Norges viktigste nasjonale musikkonkurranse, Prinsesse Astrids Musikkpris, som skulle foregått i Olavshallen i slutten av november med finalekonsert 1. desember 2005. Grunnen er at det var for få kandidater som meldte seg til konkurransen. Dermed brytes en tradisjon med røtter tilbake til 1953.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det er TSO selv som i dag gir beskjed om avlysningen. Beslutningen er tatt i samråd med juryformannen Håkon Austbø, og i forståelse med de øvrige jurymedlemmene.

Prinsesse Astrids Musikkpris for unge norske musikere ble arrangert først gang i 1953, og har år om annet gått på omgang mellom ulike instrumenter.

I år var det norske pianister som var invitert til å delta. Visjonen er fortsatt, slik den var i starten, å gjøre det lettere for unge norske musikere, som har arbeidet seg frem til en debut, å få videre oppmerksomhet. Blant tidligere vinnere finner vi meget habilke navn som Kjell Bækkelund, Arve Tellefsen, Jan Henrik Kayser, Ørnulf Boye Hansen, Per Øien, Geir Henning Braaten, Håvard Gimse og Øystein Sonstad.

I år hadde det vært 15. gang konkurransen ble arrangert. Vinneren av Prinsesse Astrids musikkpris i 2002, da fokuset var på unge fiolinister, var David Coucheron.

Juryen besto den gang av internasjonalt anerkjente fiolinister som György Pauk, Christer Thorvaldsson, Elise Båtnes og TSOs konsertmester Frode Hoff.

Konkurransen står under beskyttelse av Prinsesse Astrid fru Ferner og med støtte fra Norsk Kulturråd, og alternerer med Dronnings Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev