Ann Beth Solvang, 2005

Sonja-finalen 2005 uten norske utøvere

Årets seks finalister i årets Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse er kåret. Canada, Irland, Tyskland, Russland og Sør-Korea er landene som er representert i finalen. Det var fire norske sangere med i semifinalen mandag, men ingen av dem nådde helt opp denne gangen.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Etter tre operafylte dager med innledende runder på Norges Musikkhøgskole fredag og lørdag, og semifinale i dag, mandag, har juryen nå kåret de som går videre til finalen fredag.

Årets seks finalister i årets Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse er:

Daniel Behle, tenor, Tyskland; Aileen Bramhall Itani, sopran, Irland; Ekaterina Godovanets, sopran, Russland; Peter McGilivary, baryton, Canada; Tae-Jin Park, tenor, Sør-Korea og Insung Sim, bass, Sør-Korea.

I semifinalen mandag var 11 nasjoner representert ved 5 mannlige og 10 kvinnelige sangere. Janne Berglund (26), sopran fra Nannestad, Thale Bergsaune Helbø (28), sopran fra Halden, Ina Kringlebotn (22), sopran fra Ski, og Ann- Beth Solvang (28), mezzosopran fra Kverneland, var blant de 15 som gikk videre til semifinalen, men altså uten å nå helt opp.

Den store finalekonserten finner sted i Oslo konserthus 26.august, sammen med Den Norske Operas orkester under ledelse av Patrick Fournillie. H.M. Dronning Sonja vil være til stede ved finalekonserten og dele ut priser til en verdi av nærmere 300 000 kr, samt en rekke konsertengasjementer til vinnerne.

For de norske deltagerne startet konkurransen alt i april, da det ble arrangert prøvesang ved Norges musikkhøgskole for søkerne til den nasjonale konkurransen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Det var rekordmange søkere i år, og 33 deltakere fra hele landet møtte opp for å synge.

I følge juryformann Menno Feenstra var det et meget høyt nivå på årets deltakere, der fem ble håndplukket til å delta i den nasjonale finalen, som ble avholdt i Trondheim 4. mai.

De fem finalistene, som opptrådte til akkompagnement av Trondheim Symfoniorkester, var Janne Berglund, Thorbjørn Gulbrandsøy, Ina Kringleboten, Signe Sannem Lund og Ann-Beth Solvang.

Vinneren av årets konkurranse i Trondheim var sopranen Janne Berglund. Andreplassen gikk til mezzosopran Ann-Beth Solvang, mens sopranen Signe Sanenm Lund vant Barnas Musikkpris, et konsertengasjement rettet mot barn i regi av Rikskonsertene.

I år feirer Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 10-årsjubileum som sangkonkurranse.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev