Kleiberg, Wroclaw 2007

Kahan og Kleiberg i Wroclaw Filharmoni

To verk av Ståle Kleiberg fremføres i en konsert til minne om Krystallnatten.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Til minne om Krystallnatten holder Wroclaw Symfoniorkester, det såkalte Lutoslawskiorkesteret, konsert 8. november, der de blant annet fremfører to verk av Ståle Kleiberg.

Dopo og Lamento

Cellokonserten Dopo og orkesterverket Lamento: Cissi Klein in memoriam er to av tre verk Kleiberg har skrevet som reaksjon på Holocaust og andre folkemord.

Dopo ble skrevet på begynnelsen av 90-tallet da konflikten på Balkan reaktualiserte begrepet etnisk rensning på det europeiske kontinent, snaue femti år etter Holocaust. Derav tittelen Dopo, som betyr etter på italiensk.

Cissi Klein omtales gjerne som Trondheims Anne Frank. Hun var 13 år da hun i 1942 ble sendt til gasskamrene i Auschwitz sammen med en rekke andre Trondheimsjøder. Lamento: Cissi Klein in memoriam ble også fremført i Polen i 2005, som ledd i markeringen av slutten på 2. verdenskrig.

Sanger fra gettoen

Det siste verket i Kleibergs trilogi, Requiem for the victims of Nazi persecution, vil få flere fremføringer i så vel Polen som andre steder neste år.

Konserten den 8. november er til minne om Krystallnatten og inneholder også en avdeling med Bente Kahan. Sanger fra gettoen er en musikalsk og dramatisk forestilling basert på jiddische sanger. Bente Kahan omtales ofte som den fremste nålevende fortolker av dette repertoaret. På konserten den 8. november vil hun bl.a. fremføre sin versjon av Mordechai Gebirtigs S’brent, som også innleder Kleibergs orkesterverk Lamento: Cissi Klein in memoriam.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev