Hilde Hefte

Jazz og filharmoni i Trondheim

Fredag 9. november møtes Trondheim Symfoniorkester og de to jazzkvartettene Egil Kapstad kvartett og Kristi Huke kvartett i Olavshallen til samspill i skjæringspunktet jazz/symfoni. Forestillingen er noe av det som presenteres under Trondheim Jazzfestival.

Kalender

«Jazz at the Philharmonic» het det i gamle dager, da det var mer vanlig å oppleve jazzsolister i samspill med symfoniorkester. Fredag 9. november oppfrisker Trondheim Jazzfestival sjangeren med to av lanbdets ypperste jazzkvartetter i samspill med Trondheim Symfoniorkester; Egil Kapstad kvartett med vokalist Hilde Hefte og Kirsti Huke kvartett.

Egil Kapstad er en av nestorene i norsk jazz, og viden kjent for sitt delikate pianospill i beste Bill Evans-tradisjon. Han har også et godt renommé som arrangør og komponist. I Kapstads avdeling med orkesteret får vi høre verket «Epilog», som er en hyllest til nettopp jazzpianisten Bill Evans, samt Kapstads arrangement av Alexander Skrjabins Preludier nr. 11 og 16 for jazzkvartett og orkester. Kapstad har med seg et sterkt lag av musikere fra Trondheim med Hilde Hefte, vokal, Bjørn Alterhaug, bass, John Pål Inderberg, sax og Ernst Wiggo Sandbakk, trommer.

Jazzpianist Erlend Skomsvoll bøær være kjent som arrangør for Trondheim Jazzorkester, og har blant annet vakt oppsikt med sine samarbeid med Chick Corea og Pat Metheny. I denne samenhengen har han påtatt seg å arrangere gamle musikallåter og evergreens for vokalist Kirsti Huke og hennes kvartett med symfonisk besetning. I kvartetten finner vi Håvard Wiik, piano, Steinar Raknes, bass og Håkon Mjåset Johansen, trommer.

Kveldens dirigent er Kjell Seim.

Program for kvelden:
Alexander Skrjabin: 2 preludier
Egil Kapstad: Epilog
Erlend Skomsvoll: Uroppføring av et verk for Kirsti Huke Kvartett og Trondheim Symfoni Orkester.

«Jazz at the Philharmonic» finner sted i Olavshallen, og starter klokken 19.00. Øvrige konserter under Trondheim Jazzfestival denne uken er blant annet opptredener med Easy Living, BOL, Trondheim Storband, Motif og Dadafon. 

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev