Rolf Gupta

Gupta erstatter Neeme Järvi

På to dagers varsel hopper norske Rolf Gupta inn som dirigent for Neeme Järvi ved Marinskij-teatret i St. Petersburg. Den 22. juni fremføres hele scenemusikken til Edvard Griegs Peer Gynt. Prosjektet er et samarbeid mellom Norge 2005, Nasjonalteateret, DNO, Sveriges Radios Symfoniorkester, Gergyevs festival «Hvite netter» og Marinskijteatrets kor.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Den legendariske dirigenten Neeme Järvi har måttet melde forfall. Kringkastingsorkestrets sjefsdirigent Rolf Gupta har på korteste varsel overtatt for Järv,i og reiser i dag til St. Petersburg for å begynne prøvene med det store ensemblet. Blant skuespillerne vil Toralv Maurstad opptre i rollen som Bøygen.

Rolf Gupta er både komponist og dirigent, og tiltrådte offisielt stillingen som Kringkastingsorkesterets sjefsdirigent i april i fjor.

— For oss har det vært viktig å finne en dirigent som kjenner norsk musikk i tillegg til et bredt repertoar. Vi ønsket også å finne en som har et internasjonalt ståsted og som ønsker å tilføre impulser utenfra, men som samtidig er bevisst hvilken rolle og funksjon KORK har i norsk musikkliv, fortalte orkesterformann Tom Skjellum på vegne av musikerne da Gupta ble ansatt høsten 2003.

Kringkastingsorkesteret, som til vanlig går under kjælenavnet KORK, har de siste årene vært truet med nedleggelse av NRK-ledelsen, men har blitt reddet både gjennom sin egen (tilpasnings)dyktighet og et stort engasjement fra kulturlivet.

KORK er et av landets mest fleksible orkestre, og behersker både tung samtidsmusikk og lettere underholdningsmusikk. Orkesteret har da også vært mye benyttet i forbindelse med sommeren hundreårsmarkering, og var også med på den store orkestersatsningen «Et eget århundre», der de nylig fremførte Ragnar Søderlinds symfoni nr. 4.

På plate har KORK bl.a. spilt inn verker av Tsjaikovskij, Wagner, Weber, Tsjaikovskij, Sjostakovitsj, Sinding, Svendsen, Grieg og Sæverud. Interesserte kan lese mer om Kringkastingsorkesterets historie og aktiviteter på deres hjemmeside hos NRK.no, eller ved å følge Ballades artikkellenker nedenfor.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev