Knut Nystedt

Enebach-festivalen åpner på søndag

For tredje år på rad arrangerer menighetene i Enebakk kirkemusikk-festival. Årets hovedfokus er rettet mot Knut Nystedt, som i en alder av 87 år fremdeles er svært så aktiv, og nylig ble tildelt Årets Korpris. Parallelt med Enebach-festivalen uroppføres Nystedts «Psalmus 138» i Trondheim med bl.a. Nidaros Guttekor og Arve Tellefsen.

Kalender

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

Spectro Duo – Trailblazers Tour

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Åpningskonserten finner sted i Herredsstyresalen, Enebakk rådhus, søndag 27. oktober kl. 19.00. Her opptrer to unge russiske musikere av høy profesjonell klasse, fløytisten Nikolai Plotnikov og pianisten Nadezda Artyukhova. De kommer fra Arkhangelsk i Nord-Russland, og sammen utgjør de kammerensemblet «Reflection.» Programmet vil være dominert av Bach, men det blir også andre toner å høre. Musikerne har fått stipend fra Nordisk Ministerråd for å delta i ENEBACH-festivalen. Det ligger an til en musikkopplevelse av de sjeldne.

Nystedt i fokus
For øvrig domineres festivalprogrammet i år av den norske komponisten Knut Nystedt. Nystedt har en lang merittliste i norsk musikkliv, som komponist, organist og korleder (blant annet for Det Norske Solistkor). Nystedt er nå 87 år gammel, men han er fremdeles aktiv. Tidligere i høst ble han tildelt Årets Korpris 2002. Mens festivalen i Enebakk pågår, uroppføres også hans «Psalmus 138» i Trondheim av Nidarosdomens Guttekor, med fiolinisten Arve Tellefsen blant solistene.

Huskonserter
Noe av det karakteristiske for ENEBACH-festivalen er huskonsertene forskjellige steder i bygda. Den første festivaluka blir det to slike. Tirsdag 23. oktober blir det huskonset på Mari menighetssenter i Ytre Enebakk kl. 19.30, hvor store og små Enebakk-musikere framfører musikk av Nystedt og J. S. Bach. Onsdag 30. oktober er det Sykehjemmets tur. Da erstattes d vanlige onsdagsandakten av en liten konsert. Men kaffe er det som vanlig.

Profilarrangementer
Ved musikkandakten Allehelgensdag i Enebakk kirke (3. november) blir det nok en anledning til å høre dyktige musikere utenfra. Organisten Tore Erik Mohn vil framføre orgelverker av Nystedt og Bach. I tillegg til å spille orgel er Mohn dirigent for både Oslo Filharmoniske Kor og Sølvguttene.

Festivalen avsluttes med kirkekonsert i Flatebyhallen lørdag 9. november. Denne helgen arrangerer ENEBACH-festivalen korseminar for små og store korsangere på Flateby. Det kommer deltakere fra Enebakk, Skedsmo, Nittedal og Gran, og de får tonefølge av et fullt symfoniorkester. Det vil være mellom 150 og 200 medvirkende ved denne konserten, som gjentas i Nittedal søndag 10. november.

Ytterligere informasjon finner du på http://www.enebakk-kirken.no/.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.