Knut Nystedt (Foto: Lisbeth Risnes) (Foto: Lisbeth Risnes)

Enebach-festivalen fokuserer på Nystedt

Johann Sebastian Bach og Knut Nystedt blir gjennomgangsfigurer for årets festival, som varer fra 26. oktober til 10. november.

Kalender

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Trysil

13/04/2024 Kl. 15.00

Innlandet

Operapub på Grønland Boulebar

13/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera

13/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

Knut Nystedt (f. 1915) er en av de mest sentrale og produktive norske samtidskomponistene. Han er kanskje mest kjent for sine korverker. Festivalen legger derfor opp til en bred mønstring av korsangere fra Enebakk, Skedsmo og Nitteda under Flatebyseminaret 8.-10. november. Festivalens avslutningskonsert vil i år bli lagt til Flatebyhallen, lørdag 9. november. Her framføres bl. a. Nystedts «Eit norsk Te Deum» for blandet kor og orkester. Konserten gjentas i Nittedal søndag 10. november.

Et annet høydepunkt under festivalen blir kveldsgudstjenesten Allehelgensdag, søndag 3. november kl. 19.00. Her framføres Nystedts messe «Spes Mundi (Verdens håp)», med komponisten selv til stede.

Nystedt har også skrevet sanger, salmer og instrumentalmusikk, til bruk både i kirken, hjemmet og konsertsalen. I løpet av to høstuker vil vi presentere et bredt utvalg av hans musikk på en rekke forskjellige lokale arenaer.

— Ved å sette hans musikk sammen med musikk av Bach vil vi vise både sammenhenger og kontraster, skriver arrangørene i en pressemelding.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.