Arve Telfsen (Foto: Sony Music.no)

Arve Tellefsen og Oslo Camerata til India

Arve Tellefsen og kammerorkesteret Oslo Camerata spiller sammen i regi av Rikskonsertene. Som en del av Norges hundreårsmarkering reiser de på turné til India. Samtidig opptrer både Oslo Strykekvartett, Oslo Filharmoniske Orkester og Leif Ove Andsnes i Carnegie Hall i New York. Også i Russland, Tyskland, Sør-Afrika og Spania skal norsk kultur og musikk frem i lyset i 2005.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Av Arvid Skancke-Knutsen

I tidsrommet 4. til 10. februar holder Arve Tellefsen og Oslo Camerata tre konserter i India. Nordmennene skal spille i byene Bangalore, Hyderabad og Delhi i forbindelse med festivalen Lakshminarayana Global Music Festival, arrangert av den indiske fiolinlegenden Dr. L. Subramaniam.

Dr. L. Subramaniam har vært en av pionerene når det gjelder å finne en musikalsk fellsnevner mellom klassisk musikk, jazz, rock og Indisk tradisjonsmusikk. I 1974 turnerte Subramaniam i Europa og USA sammen med Ravi Shankar og George Harrison.

Arve Tellefsen spilte på Lakshminarayana Global Music Festival i 1998. I 1992 startet Subramaniam denne festivalen til ære for sin far, guruen Lakshminarayana.

— Dette er den største internasjonale festivalen i India og har ført noen av verdens største stjerner sammen på scenen, tiltross for kulturelle og musikalske forskjeller, skriver Rikskonsertene i en pressemelding.

Musikerne reiser til India i regi av Rikskonsertene, og er finansiert av Utenriksdepartementet. Etter denne miniturneen blir fire av Oslo Cameratas medlemmer igjen for å holde en serie skolekonserter i India.

Også andre utøvere av klassisk musikk vil være med på å sette sitt preg på hundreårsmarkeringen. Leif Ove Andsnes tyvstartet 2005-markertingen alt i oktober i fjor, da han spilte den første av i alt syv konserter i Carnegie Hall i New York. Andsnes er den yngste utøveren som har blitt tildelt en plass i konserthusets såkalte Perspectives-serie, og også den eneste skandinaven gjennom tidene.

Oslo Strykekvartett spilte 23. januar en konsert i Carnegie’s Weill Recital Hall, og benyttet også sjansen til å opptre på det ærverdige Princeton-universitetet i New Jersey. I mars vil også Oslo Filharmoniske Orkester innta Carnegie Hall, under ledelse av sjefsdirigent André Previn, og med fiolinist Ann-Sophie Muter som solist.

Ytterligere informasjon om musikalske 2005-markeringer i utlandet finner du på det engelskspråklige nettstedet www.2005.norway.info. Dette dreier seg bl.a. om samtidsjazz-arrangementet «Norwegian Voices» og»Fresh Air»-festivalen i London, samarbeidet mellom Kongsberg Jazzfestival og San Francisco Jazz Festival, samt Blås planer om å bringe klubbkonseptet ut til bl.a. Russland, USA, Tyskland, Sør-Afrika og Spania.

I tillegg vil bl.a. Norges Korforbund og Musikkhøgskolen igangsette pedagogiske samarbeidsprosjekter i India og Sør-Afrika.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev