Leif Ove Andsnes 2004 (med frakk)

Andsnes mottar Sibeliusprisen

Torsdag 15. desember mottar Leif Ove Andsnes Sibeliusprisen for 2005 ved en høytidelighet i Lindemansalen på Norges musikkhøgskole. Begivenheten er både gratis og åpen for alle, og hovedpersonen selv vil spille. Prisen er på 100.000 kroner.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Øyvind Holen

Den norske Sibeliusprisen henter selvsagt sitt navn fra Finlands store komponist Jean Sibelius, og den deles ut av Sibelius Selskapet i Norge. I begrunnelsen for prisen heter det som følger: ”Den er ment som et incitament til å bygge og videreutvikle de musikalske og kulturelle forbindelsene mellom Finland og Norge. Prisen som deles ut hvert år, er på kr. 100 000 og går til en norsk solist, dirigent, komponist eller ensemblemusiker.”

Det er i år tredje gang prisen deles ut, og i 2003 var det dirigent og fiolinist Eivind Aadland som fikk æren av å motta den første Sibeliusprisen. Året etter gikk prisen til pianist Håvard Gimse, og i år er altså turen kommet til en ny pianist: Leif Ove Andsnes.

”Leif Ove Andsnes er en av våre fremste internasjonale utøvere og har jevnlig konserter med de fremste orkestrene i verden. Han har gjort tallrike innspillinger og er å finne på podier som recitalgiver. Han er også en av to kunstneriske ledere for Risør kammermusikkfest som på kort tid er etablert i det internasjonale toppsjiktet. Han har et betydelig navn i Finland og blant annet gjestet finske musikkfestivaler, og representerer de ypperste kvaliteter i norsk musikkliv. Han er en eksponent for Sibelius Selskapets anliggender å formidle kunnskap om norsk musikk og musikkliv til Finland,” heter det i pressemeldingen fra Sibelius Selskapet.

Prisen som er en æresbelønning, er garantert av Finlands generalkonsul i Norge, Christian Bjelland. Sibelius Selskapet arbeider for gjensidig kontakt mellom norsk og finsk musikkliv, og støtter også to konsertproduksjoner i sesongen som ledes av Oslo-Filharmoniens påtroppende sjefdirigent, Jukka-Pekka Saraste.

Stillinger

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev