Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: Moisés Gadea – «Te doy»

Vi har kommet til siste klipp fra live-innspillingene på Nordic Black Theatre på Grønland i Oslo, der Samspill Sessions ble spilt inn i sommer og som Ballade har vist gjennom 12 uker denne høsten. Siste artist og låt ut er Moisés Gadea med sangen «Te doy» – «Jeg gir deg» – som passende nok runder av sesongen. God fornøyelse!

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Nicaraguanske Moisés Gadea lager latinamerikansk populærmusikk, der han bygger inn mangfoldet av rytmer og lyder som finnes i den latinamerikanske kulturen, spesielt fra Karibien, forteller han til Ballade.
– Musikken min er variert. Jeg har alt fra veldig glade rytmiske sanger til veldig myke og melankolske låter. Jeg skriver sanger med sosialt innhold for å vise solidaritet med de svakeste i samfunnet, og håper at min musikalske historiefortelling kan skape bevissthet i mennesker og vekke kjærlighet og håp i deres hjerter.

Les hele intervjuet med Moisés Gadea i første runde Samspill Sessions, tidligere i høst.

Moisés Gadea, opptak fra Nordic Black Theatre på Grønland i Oslo (Foto: Elisa Bates)

Moisés Gadea har mottatt en rekke utmerkelser for musikken sin, blant annet som Årets låtskriver (2008) og Årets vokalist (2013) av den nicaraguanske nasjonalforsamling, Institutt for nicaraguansk kultur.

Gjennom årene har han turnert i en rekke europeiske land, både som gitarist for den internasjonalt anerkjente artisten Katia Cardenal og som soloartist, og uttrykket hans har gjort ham til en av de sterkeste pilarene i den nye generasjonen av sentralamerikanske trova-artister. Her har Moisés Gadea med seg perkusjonisten Ricardo Sanchez fra Bolivia og bassisten Sondre Jessen Bjerkeli på scenen.

Perkusjonist Ricardo Sanchez (Foto: Elisa Bates)

Bak seg har Moisés Gadea fem CD-utgivelser på plateselskapet Mokadiscos: Bien Arropado (2004), Aitimaa (2006), Laberinto (2008), Colección (2012) og Equilibrio (2017). For tiden jobber han med ytterligere to utgivelser, hvorav en er en barneplate.

Her ser du videoen fra liveinnspillingen av låten «Te doy»:

Les merMoisés Gadeas Facebookside.

OM SAMSPILL SESSIONS
Samspill og Ballade har startet opp et samarbeid om visning av en serie med korte konsertopptak i Samspill Sessions. Det er organisasjonen Samspill International Music Network som står bak initiativet, interesseorganisasjonen for profesjonelle, internasjonale utøvere bosatt i Norge. Ballade viser videoene til de seks artistene og bandene som er del av Samspill Sessions, der de seks har spilt inn to låter hver på scenen hos Nordic Black Theatre/Caféteatret på Grønland i Oslo. Videoene er produsert av Elisa Bates (foto) og Bernt Isak Wærstad (lyd).

Til vanlig samarbeider Samspill med Cafe Sør i Oslo om konsertserien Sunday World, hvor nye artister og nye prosjekt får vist seg fram på en av Oslos myldrende livescener. Da koronautbruddet gjorde at samfunnet stengte ned i mars 2020 kunne ikke de resterende seks konsertene som var planlagt for vårens Sunday World-program gjennomføres som vanlig. Samspill hadde et ønske om å gi disse artistene et meningsfylt og alternativt tilbud til konserten, og rigget opp for opptak av liveframføringer i videoformat. De seks artistene i Samspill Sessions fikk tilbud om å spille inn og filme to låter hver live på Caféteateret, fordelt på tre intensive produksjonsdager.

Opptakene kommer i denne rekkefølgen:
29. sep. Orun – Caxixi
6. okt. Moisés Gadea – Tortillas
13. okt. Sondre Mæland – Opp og Stå
20. okt. Union of Cousins feat. Ifejilika – Bergen Blues
27. okt. The French Connection – Blanche et Bleue
3. nov. Diasporas – Panha-m bo Leva-m
10. nov. Orun – Do Pivete Pro Pivete
17. nov. Igor & Fetterforeningen – Plast
24. nov. Diasporas – Lua nha Testemunha
1. des. The French Connection – Mon Amie la Rose
8. des. Sondre Mæland – Angst
15. des. Moisés Gadea – Te Doy

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.