Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: Sondre Mæland – «Angst»

Kva får du når du blandar ein oppvekst blant fjord og fjell med ti års erfaring som backingmusikar for mange artistar frå forskjellige land? Kanskje eit av svara er «Angst». Men her som ei ny låt av Sondre Mæland og bandet i serien Samspill Sessions på Ballade.no.

Kalender

– Fyrst og fremst er eg ein nysgjerrig kar som interesserer seg for absolutt alt. Dette har gjort at eg har fått delta i ei heil rekkje spanande musikk- og kulturprosjekt med folk frå heile verda, i tillegg til å ha hatt mange jobbar kor eg har fått sjå samfunnet vårt frå fleire vinklar.

Det seier Sondre Mæland, som starta si musikalske reise allereie som barn, og som fram til no har fått prøve seg på dei fleste sjangrar ein kan tenkje seg. Etter å ha flytta frå vestlandet til hovudstaden har han spela med musikarar frå mellom anna Burkina Faso, Kongo, Somalia, Cuba, Syria, Australia og Amerika. Så bestemte han seg for å plassere inspirasjon frå alle desse landa i eigen musikk. Og resultatet? Ein kombinasjon av nynorsk visesong med eit særeige uttrykk av rytmar og melodiar.

Sondre Mæland. Stillbilde fra video-opptak på Nordic Black Theatre (Foto: Elisa Bates)

Les intervju med Sondre Mæland frå første runde i Samspill Sessions & Ballade her!

Sondre Mæland og bandet er:
Sondre Mæland – bass
Inger-Maren Fjeldheim – fiolin og vokal
Milad Amouzegar – gitar, vokal og tradisjonelle persiske instrumenter
Simen Brenden – slagverk, perkusjon, melodisk perkusjon og vokal

 


Se videoen fra livespillingen av «Angst» på Nordic Black Theatre i Oslo her:

Les meir om bandetheimesida til Sondre Mæland.

OM SAMSPILL SESSIONS
Samspill og Ballade har startet opp et samarbeid om visning av en serie med korte konsertopptak i Samspill Sessions. Det er organisasjonen Samspill International Music Network som står bak initiativet, interesseorganisasjonen for profesjonelle, internasjonale utøvere bosatt i Norge. Ballade viser videoene til de seks artistene og bandene som er del av Samspill Sessions, der de seks har spilt inn to låter hver på scenen hos Nordic Black Theatre/Caféteatret på Grønland i Oslo. Videoene er produsert av Elisa Bates (foto) og Bernt Isak Wærstad (lyd).

Til vanlig samarbeider Samspill med Cafe Sør i Oslo om konsertserien Sunday World, hvor nye artister og nye prosjekt får vist seg fram på en av Oslos myldrende livescener. Da koronautbruddet gjorde at samfunnet stengte ned i mars 2020 kunne ikke de resterende seks konsertene som var planlagt for vårens Sunday World-program gjennomføres som vanlig. Samspill hadde et ønske om å gi disse artistene et meningsfylt og alternativt tilbud til konserten, og rigget opp for opptak av liveframføringer i videoformat. De seks artistene i Samspill Sessions fikk tilbud om å spille inn og filme to låter hver live på Caféteateret, fordelt på tre intensive produksjonsdager.

Opptakene kommer i denne rekkefølgen:
29. sep. Orun – Caxixi
6. okt. Moisés Gadea – Tortillas
13. okt. Sondre Mæland – Opp og Stå
20. okt. Union of Cousins feat. Ifejilika – Bergen Blues
27. okt. The French Connection – Blanche et Bleue
3. nov. Diasporas – Panha-m bo Leva-m
10. nov. Orun – Do Pivete Pro Pivete
17. nov. Igor & Fetterforeningen – Plast
24. nov. Diasporas – Lua nha Testemunha
1. des. The French Connection – Mon Amie la Rose
8. des. Sondre Mæland – Angst
15. des. Moisés Gadea – Te Doy

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.