Paal Nilssen-Love

plusthree på Blå i morgen

Ukens versjon av Ketil Gutviks hvorfor-skjer-det-ingenting-i-Oslo-om-sommeren-serie på Blå, kalt Gutvik Ukentlig, presenterer i morgen gruppa plusthree, som består av Paal Nilssen-Love på trommer, Eivind Opsvik på bass og Gutvik selv på gitar.

Kalender

Av Hild Borchgrevink

Vi misunner ikke den som en gang vil få i oppgave å skrive historien til norsk improvisasjonsmusikk. Han eller hun vil måtte holde orden på et uendelig antall band, grupper, prosjekter og konstellasjoner som oppstår, utvider seg, krymper, nedlegges og gjenforenes igjen fortere enn man rekker å si Sofa. Men en trøst i forvirringen er at mens bandene fødes og dør, så er mange av musikerne de samme.

Formålet med dette innledende historiografiske hjertesukk var egentlig å forklare hvorfor følgende pressemelding om plusthree som vi gjerne vil viderebringe, handler mest om gruppa The Quintet, og hvorfor det til og med kan oppleves som relevant.

Trioen plusthree ble i alle fall startet sommeren 1996 og gjorde sin debutkonsert under Mambo Club på Waterfront i Oslo. Her ble det servert vannmelon mens bandet spilte How Deep Is The Ocean. I løpet av den etterfølgende vinteren gikk plusthree sakte i en friere musikalsk retning og dukket etter hvert opp som oppvarming for Bugge Wesseltofts solokonserter under Drazztic Acoustic-kveldene på Jazid.

Sommeren 1998 skulle trioen gjøre innspilling og inviterte med seg saksofonist Calle Neumann og bassist Bjørnar Andresen som gjester. Gjestene gikk aldri, innspillingen ble demo, og resultatet ble gruppen The Quintet og et møte mellom to generasjoner i norsk improvisasjonsmusikk. The Quintet spilte på Vossajazz, Moldejazz, Oslojazz, Dølajazz og gjentatte ganger på Blå og i Bergen. Året etter slapp de CDen March 28th 1999 med opptak fra konserten på Voss. Dagsavisen sa visstnok om platen at man ville angre resten av sitt liv hvis man ikke kjøpte den.

I morgen stiller Nilssen-Love, Opsvik og Gutvik klokken tilbake mangfoldige timer og plusthree gjenforenes akustisk, men denne gang i Lillebar på BLÅ, med start kl. 19.00.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Avdelingsleder II

Drammen kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev