Ketil Gutvik (stor)

Gutvik ukentlig på Blå

Det er sommer, det er sol (?!), det er stille i Oslo, og hvis man ikke planlegger å fotfølge alle de norske jazzfestivalene land og strand rundt denne sommeren, er man pent nødt å vente til august før det skjer noe særlig på jazzfronten i Oslo igjen. Dette har plaget Ketil Gutvik i alle år, og nå finner han seg ikke i det lenger. I morgen starter hans egen sommerkonsertserie på Blå, som ganske enkelt heter GUTVIK UKENTLIG.

Kalender

Ved hjelp av sine musikervenner og kolleger skal Ketil Gutvik hver tirsdag i juli og august presentere jazz av det mer improviserte slaget i Lillebar på jazzklubben Blå. Konsertene starter kl. 19 hver tirsdag og programmet lover blant annet Paal Nilssen-Love, Håkon Kornstad, Paolo Vinaccia, Ingebrigt Håker Flaten, Eivind Opsvik, saksofonisten Klaus Holm, og selvsagt Ketil Gutvik.

I morgen tirsdag 22. juli kl. 1900 er det fire av Norges fremste improvisasjonsmusikere som skal i ilden i Lillebar på Blå: Øyvind Brække, trombone, Ingar Zach, perkusjon, EIvind Opsvik, bass og herr Gutvik selv på gitar.

Øyvind Brække er blant de fremste trombonistene innen jazz og improvisert musikk. Hans høyst personlige, presise og på samme tid frie og løse spillestil er kjent gjennom The Source, som han har spilt med siden tidlig på nittitallet. Brække har også markert seg som komponist og arrangør.

Ingar Zach er stadig i aksjon både her hjemme og ute på europeiske improscener. Hans duosamarbeid friimprovisasjonens stilskaper og gitarist Derek Bailey er blitt lagt merke til, og Zach er med i et stort antall andre konstellasjoner og prosjekter. Han driver også plateselskapet Sofa.

Bassisten Eivind Opsvik flyttet til New York i 1998. Der har han etablert seg solid i et undergrunnsmiljø av musikere som spiller mer eksperimentell jazz enn det man ofte forbinder med New York-miljøet. I 2002 ga han ut platen Overseas på labelen Fresh Sound med et knippe av disse musikerne. Samtidig har Opsvik holdt god kontakt med sine tidligere medspillere i gamlelandet.
Her hjemme er han kanskje mest kjent som bassfjell i gruppen The Quintet sammen med blant andre Calle Neumann, Ketil Gutvik og Paal Nilssen-Love.

Gitaristen Ketil Gutvik spilte standardlåter og gamle Nat Cole hits rundt i hovedstaden på starten av nittitallet. Først da han startet Presence sammen med Vidar Johansen i 1995, begynte hans friere side å ulme. I grupper som plusthree, Presence og The Quintet eller Gutvik/Vinaccia/Wallumrød/Kornstad har Ketil siden romstert med sin unike og merkelige frigitar.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i klaver

Norges musikkhøgskole (NMH)

Innholdsprodusent digital formidling

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Ung i Kor Nord

Kommunikasjonssjef

Stormen Konserthus KF

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev