Ketil Gutvik (foto: Øystein Barsnes)

Fritt fall på Blå

Ketil Gutvik, som i sommer med konsertserien «Gutvik ukentlig» forsøkte å redde Osloborgerne fra agurktiden med diverse improvisasjonskonserter på Blå, gir seg ikke selv om høsten er i anmarsj. Lørdag 13. september presenterer han en ny konstellasjon av musikere som skal gi seg improvisasjonen i vold.

Kalender

Odd René Andersen med band på Hankø

04/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Rikke Normann på Hankø

05/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

I første sett – som begynner allerede klokken 14:30 – kan man høre en kvartett bestående av Øyvind Brække på trombone, Ketil Gutvik på gitar, Audun Ellingsen på kontrabass og Andreas Bye på trommer.

Øyvind Brække og Ketil Gutvik har jobbet sammen før, blant annet gjorde de en konsert under konsertserien Gutvik Ukentlig i sommer. Dette ga mersmak og denne gangen er de to tilbake med nytt blod på bass og trommer.

Bassisten Audun Ellingsen er et nytt ansikt på den Norske friscenen. De siste fire årene har han studert til en utøvende Master i jazz i England. Hans viktigste inspirasjonskilder er Charles Mingus, Peter Kowald, Barre Phillips og Ingebrigt Håker Flaten.

Andreas Bye kommer fra miljøet rundt Musikkhøgskolen i Oslo. Han har de siste årene markert seg sterkt i jazzsammenheng sammen med bassisten Aslak Hartberg og deres rekke av prosjekter med musikere som blant annet John Taylor, Sten Sandell og Bugge Wesseltoft.

Øyvind Brække er en av Norges fremste trombonister innen jazz og improvisert musikk. Han er viden kjent gjennom The Source, som han har spilt med siden tidlig nittitall, og er også en anerkjent komponist og arrangør.

Gitaristen Ketil Gutvik ble først kjent for å spille standardlåter og gamle Nat Cole hits rundt i hovedstaden på starten av nittitallet. Det var først da han startet Presence med Vidar Johansen i 1995 at hans friere side begynte å ulme. Når så Paal Nilssen-Love flyttet til Oslo i 1996 var løpet kjørt. Gjennom grupper som plusthree, Presence, The Quintet (med Calle
Neumann) har Ketil siden siste halvdel av nittitallet levert høy jazzfaktor fra sin unike og merkelige frigitar.

I andre sett (som begynner klokken 15:30) blir det et gjensyn med nederlandske Jaap Blonk.

Blonk har de siste to årene blitt en kjær Norges venn. Hans besynderlige vokalkunst har vært å høre sammen med Maja Ratkje, og i triosamarbeid med Ivar Grydeland og Ingar Zach, i tillegg til at han dukket opp på en konsert på Blå sammen med Bob Hunds gitarister og stjal hele ekstranummeret. Ellers huskes han godt for hans opptreden på Kongsberg Jazzfestival ifjor, hvor blant annet telefonbokser ble flittig brukt.

Denne gang blir han å høre solo på FRITT FALL. – For deg med sansen for det eksentriske, meldes det fra arrangørhold.

Billettene koster 50,- og det er gratis for medlemmer.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev