Paal Nilssen-Love

Moldejazz: Nilssen-Love er årets «Artist In Residence»

Årets Moldejazzprogram er sluppet, og inneholder konserter med flere internasjonale toppnavn, men likevel med en sterk norsk profil. Årets Artist in residence er Paal Nilssen-Love, som i en uke kan oppleves i samspill med både norske og utenlandske musikere, og også i soloformat. Andre norske artister under den 42. festivalen på rad er Sidsel Endresen, Bugge Wesseltoft, Ola Kvernberg, Trondheim Jazzorkester, Atomic og Arve Henriksen.

Kalender

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Årets store publikumsattraksjon er nok Paul Simon, som besøker Norge for første gang på over 10 år, og står på scenen sammen med det som betegnes som et sterkt, internasjonalt ensemble. I tillegg blir det en hyllest til Miles Davis og John Coltrane i prosjektet Directions in Music, med Herbie Hancock, Michael Brecker og Ray Hargrove. Og fra vår hjemlige jazzarena blir det altså konserter med blant andre Sidsel Endresen, både solo og med Bugge, Ola Kvernberg i samspill med Niels-Henning Ørsted Pedersen og Philip Catherine, Trondheim Jazzorkester, Atomic og Arve Henriksen.

Til tross for at arbeidet med årets festival har vært preget av 11. september, med flere avlysninger, forsinket programspikring og høyere honorarkrav, har Moldejazz satt sammen et program med musikalsk bredde og kvalitet i sentrum, skriver Norsk Jazzforum. Sjangerblanding og spennende, og noen uvanlige, konstellasjoner suppleres med tradisjonell jazz og ensembler av litt større format.

Moldejazz åpnes med et møte mellom The Brazz Brothers og det japanske trommeensemblet Shidara. De presenterer prosjektet «Wadaikobrazz», som skal være et spektakulært møte mellom japanske trommerytmer og nordiske klanger.

Artist in Residence presenterer for første gang en norsk musiker når Paal Nilssen-Love gjester byen hele festival-uka. I løpet av oppholdet vil han bli å høre med bandene Sten Sandell Trio, Atomic, Schooldays og Gjerstad/Brøtzmann/Storesund/Nillsen-Love, før han avslutter uka med solokonsert i Forum lørdag. Etter at Moldejazz av økonomiske årsaker har sett seg nødt til å avslutte det mye roste 5X5-samabeidet med Osloklubben Blå, vil nok dette være den delen av årets festival som kommer nærmest opp til det prosjektet. Tidligere artister «in residence» har vært Pat Metheny og Chick Corea, så Nilssen-Love har unektelig blitt satt inn i en smigrende sammenheng.

Årets Moldejazz kan også by på konserter med blant andre Millenium Sextett, bestående av John Faddis, Slide Hampton, Antonio Hart, Eric Reed, Buster Williams og Joe Chambers, Esbjörn Svensson Trio, Motorpsycho med Jaga Jazzist,Trondheim Jazzorkester med musikk av sin nye musikalske leder av året, Eirik Hegdal, Close Erase, Wibutee, Joey DeFransesco Trio med Paul Bollenbeck og Byron Landham, Gary Burton og Makoto Ozone, Caledonia Jazzband, Magnolia Jazzband, den sveitsisk-nedelandske sangerinnen Susanne Abbuehl, gospelvokalistene i Blind Boys of Alabama og østerrikske Martin Reiter Trio, som er årets band i utvekslingsprogrammet European Rising Stars, som er et samarbeid mellom 11 store festivaler i Europa og Canada.

Denne artikkelen publiseres i samarbeid med Norsk Jazzforum, og kan i en utvidet, litt annerledes utgave også leses på deres eget nettsted: jazzforum.no. Vi anbefaler ellers også et besøk på Moldejazz’ egne hjemmesider.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev