Silje Nergaard

Metheny satser norsk

Jazzgitaristen Pat Metheny er en av hovedartistene under årets jazzfestival i Molde. Han skal gjøre hele seks konserter under festivalen, de fleste av dem i samspill med norske jazzmusikere som Silje Nergaard (bildet).

Kalender

Ensemble Ernst på Ridehuset

26/05/2024 Kl. 18.00

Oslo

Roger Arve Vigulf og strykere

26/05/2024 Kl. 19

Vestfold og Telemark

Svåne – Releasekonsert

31/05/2024 Kl. 19.30

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

01/06/2024 Kl. 19:00

Oslo

Molde Jazzfestival har lagt vekt på å vise flest mulige sider av Metheny, som solist, akkompagnatør, komponist og arrangør. Han binder sammen det meste av hva som har vært uttrykt på elektrisk gitar til nå, og er en tidsriktig representant for sin samtid der han vandrer ubesværet mellom sjangre, og mellom store og små format.

Metheny har valgt å gjøre mesteparten av konsertene med norske jazzartister. Han er imponert over det høye nivået i Norge, og gleder seg stort til å konsertere en uke i Molde. Pat Metheny gjør følgende konserter:

• Pat Metheny med Trondheim Jazzorkester
Allerede på åpningskonserten i Idrettens Hus mandag kveld sitter Metheny fremst på scena med Trondheim Jazzorkester i ryggen. Vi får Pat Methenys musikk og komposisjoner, arrangert for stor besetning av leder Erlend Skomsvoll.

• Pat Metheny med Jan Gunnar Hoff Group
Husker du gamle Pat Metheny Group med Lyle Mays’ klokkeklare piano, lett gjenkjennelige melodilinjer og rike harmonisering? Tør vi antyde et lignende uttrykk når Metheny møter pianisten Jan Gunnar Hoff, tenorsaksofonist Tore Brunborg, bassist Bjørn Kjellemyr og trommeslager Audun Kleive. Et møte der gjensidig inspirasjon, utfordring og kreativitet bør være stikkord.

• Pat Metheny med Arild Andersen og Paal Nilssen-Love
Pat Methenys to siste CD-utgivelser har begge vært i trioformat – gitar, bass og trommer. Moldejazz har laget sin egen norske vri på dette konseptet, og spleiset Arild Andersen og Paal Nilssen-Love med Metheny i en intimkonsert på Forum.

• Charlie Haden/Pat Metheny «Missouri Sky Duets»
Mange av platene og konsertene til Metheny har vært i duo- og trioformat, og i en lang rekke av kritikerroste CD-utgivelser kommer vi neppe utenom «Beyond the Missouri Sky» (Verve, 1997) – et duoprosjekt med Charlie Haden – som uansett vil stå som et av høydepunktene i Methenys plateproduksjon.

• Pat Metheny/Håkon Kornstad Trio
Pat hørte Håkons trio på Kongsberg jazzfestival i fjor og likte det han hørte. Moldejazz kan her love en friere setting enn den man vanligvis forbinder med Metheny.

• Pat Metheny med Silje Nergaard
Silje Nergaard vendte tilbake til mainstreamjazzen med CDen «Port of Call», som er blitt en suksess både musikalsk og salgsmessig. I Molde møter Silje Pat Metheny, som hun har samarbeidet med før, og resultatet blir en konsert i intime Molde Kino med Siljes band og Metheny som gjestesolist.

Konsertrekkefølge, Moldejazz 2001, 16-21 juli:
Mandag 16. juli Pat Metheny/Trondheim Jazzorkester, Idrettens Hus
Tirsdag 17. juli Pat Metheny/Jan Gunnar Hoff Group, Alexandra Restaurant
Onsdag 18. juli Pat Metheny/Arild Andersen og Paal Nilssen-Love, Forum
Torsdag 19. juli Pat Metheny/Charlie Haden «Missouri Sky Duets», Idrettens Hus
Fredag 20. juli Pat Metheny/Håkon Kornstad Trio, 5×5 – Blå i Molde, Kulturhuset
Fredag 20. juli Pat Metheny/Silje Neergaard, Molde Kino

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.