Silje Nergaard

Silje blir hyllet av butikkgigant

100.000 av kronene som vi har lagt igjen på brød og melk hos butikkjeden Coop ble delt ut til Silje Nergaard på lørdag (15. juni) for hennes innsats for jazz i Norge. Denne uka tilbringes på ærverdige Ronnie Scott’s Jazz Club i London, og senere i sommer skal hun på jazzfestivalen i Montreux.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det er første gang Coop deler ut prisen til en artist; tidligere år har den vært fordelt på to. Juryen for Coop’s musikkpris består av Aggie «Frost» Peterson, Guri Schanke, og Coop-representantene Nils-Edvard Olsen og Petter Løvdal. I sin begrunnelse for å gi prisen til Nergaard skriver juryen:

«Silje Nergaard er en kreativ og hardt arbeidende artist som skriver mange av sine tekster selv. Hun har 16 års bakgrunn med sang og opptreden, men det er først og fremst som jazzartist hun har gjort sitt største gjennombrudd. Hun har gjort stor innsats for jazzen i Norge, og er gjennom de siste årene blitt Norges fremste jazzvokalist innen moderne jazz. Hennes siste album «At First Light» plasserer henne ikke bare som en av de mest unike vokalister i dagens internasjonale jazz arena, men også som en etablert komponist. Hun ligger på andre plass når det gjelder de jazzvokalistene som har solgt best gjennom tidene i Norge, og lå på første plass som Norges best selgende artist i 2001. Juryen mener Silje Nergaard er en verdig, hardt arbeidende artist som fortjener Coop’s musikkpris. Hun representerer en ny og frisk pust innen jazzen, og prisen vil hjelpe henne frem i en satsing på en internasjonal karriere.»

Apropos: Hun kom nylig hjem fra en promotionreise i Tyskland hvor hun ledsaget Kronprins Haakon. Og denne uka, fra mandag (17. juni) og til lørdag (22. juni), er hun i London for å gjøre konserter på den ærverdige jazzklubben Ronnie Scott’s. Senere i sommer skal hun spille på den årlige jazzfestivalen i Montreux. Samtidig er videoen til «Be Still My Heart,» etter åtte uker på lufta, den mest spilte videoen på Bravo Channel i Canada.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev