Silje Nergaard

Silje blir hyllet av butikkgigant

100.000 av kronene som vi har lagt igjen på brød og melk hos butikkjeden Coop ble delt ut til Silje Nergaard på lørdag (15. juni) for hennes innsats for jazz i Norge. Denne uka tilbringes på ærverdige Ronnie Scott’s Jazz Club i London, og senere i sommer skal hun på jazzfestivalen i Montreux.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

Det er første gang Coop deler ut prisen til en artist; tidligere år har den vært fordelt på to. Juryen for Coop’s musikkpris består av Aggie «Frost» Peterson, Guri Schanke, og Coop-representantene Nils-Edvard Olsen og Petter Løvdal. I sin begrunnelse for å gi prisen til Nergaard skriver juryen:

«Silje Nergaard er en kreativ og hardt arbeidende artist som skriver mange av sine tekster selv. Hun har 16 års bakgrunn med sang og opptreden, men det er først og fremst som jazzartist hun har gjort sitt største gjennombrudd. Hun har gjort stor innsats for jazzen i Norge, og er gjennom de siste årene blitt Norges fremste jazzvokalist innen moderne jazz. Hennes siste album «At First Light» plasserer henne ikke bare som en av de mest unike vokalister i dagens internasjonale jazz arena, men også som en etablert komponist. Hun ligger på andre plass når det gjelder de jazzvokalistene som har solgt best gjennom tidene i Norge, og lå på første plass som Norges best selgende artist i 2001. Juryen mener Silje Nergaard er en verdig, hardt arbeidende artist som fortjener Coop’s musikkpris. Hun representerer en ny og frisk pust innen jazzen, og prisen vil hjelpe henne frem i en satsing på en internasjonal karriere.»

Apropos: Hun kom nylig hjem fra en promotionreise i Tyskland hvor hun ledsaget Kronprins Haakon. Og denne uka, fra mandag (17. juni) og til lørdag (22. juni), er hun i London for å gjøre konserter på den ærverdige jazzklubben Ronnie Scott’s. Senere i sommer skal hun spille på den årlige jazzfestivalen i Montreux. Samtidig er videoen til «Be Still My Heart,» etter åtte uker på lufta, den mest spilte videoen på Bravo Channel i Canada.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kulturskolelærer – breddeprogram musikk

Fredrikstad kommune – Kulturskolen

Kulturskolelærer – Dans/Jazzdans

Fredrikstad kommune – kulturskolen

Produsenter

Bodø2024 IKS

Kantor / Organist

Folldal Kirkelige Fellesråd

Basstrombone

Den Norske Opera & Ballett

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev