Paal Nilssen-Love

Elskede Molde: Åsted for nye jazzopplevelser denne uke

Like sikkert som at sommeren ankommer etter våren er Molde igjen vertskap for tusenvis av musikkelskere under sin årlige jazzfestival. Hancock/Brecker/Hargrove, Paul Simon, Nils Petter Molvær, Paal Nilssen-Love (bildet) og en rekke norske jazzmusikere står sentralt på årets Moldejazz som avholdes mellom 15. og 20. juli. Det er nærmest umulig å komme seg inn på hotell i Rose & Røkke-byen nå, men bor du der eller i nærheten selv (alternativt har bekjente du kan fri til), så kan du orientere deg om Moldejazzens program her.

Kalender

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Med tillatelse fra Molde Jazzfestival presenterer vi noen av høydepunktene med deres egne ord:

Endelig kan vi presentere….
Hancock/Brecker/Hargrove hyller Miles Davis og John Coltrane, Paul Simon kommer til Molde på sitt første Norgesbesøk på over 10 år, Nils Petter Molvær presenterer musikken fra sin nye plate «NP3», trommeslageren Paal Nilssen-Love portretteres gjennom en rekke konserter og norske jazzmusikere har en sentral rolle på den 42. Moldejazz.

Se til Norge…
Selv om Moldejazz også i år har internasjonale stjerner på plakaten, har festivalen valgt et sterkt fokus på norsk jazz. Aldri før har norsk jazz og norske utøvere stått sterkere nasjonalt og internasjonalt og de representer svær høy kvalitet enten det spilles tradisjonell jazz eller nyere former. Dette skal man være stolte av og det er viktig at dette også reflekteres i programmet.

Et portrett av Paal Nilssen-Love
En ny variant av prosjektet Artist in residence gjennomføres i år ved at Moldejazz portretterer trommeslageren Paal Nilssen–Love. Publikum får med dette en unik mulighet til å komme tettere inn på en av våre aller fremste jazzmusikere. Paal Nilssen-Love har fått velge noen av de gruppene han spiller fast med. Den Molde-fødte Stavanger-gutten spiller sammen med Frode Gjerstad, Peter Brøtzmann, Øyvind Storesund – Sten Sandell Trio – Atomic – Schooldays – og han avslutter uka med solokonsert på Forum.

Herbie Hancock: Directions in Music – Miles Davis og John Coltrane hedres
Både Miles Davis og John Coltrane kunne ha fylt 75 år i 2001. For å hylle disse to gigantene i moderne jazz har Herbie Hancock, Michael Brecker og Roy Hargrove satt sammen prosjektet Directions in Music. Supplert med bassist George Mraz og trommeslager Willie Jones III spiller de tre frontfigurene musikk av Miles og Coltrane og ny musikk i de to stilskapernes ånd.

Sjangerblanding
Nils Petter Molvær har med sin blanding av jazz/techno/electronica skapt et helt særegent uttrykk som har nådd et stort publikum verden over. På Romsdalsmuseet får publikum livepremiere av materialet fra den nye CD en ”NP3”. Prosjektet ”Wadaikobrazz” er møtet mellom over Brazz Brothers og det japanske trommeensemblet SHIDARA. En spektakulær konsert der japanske trommerytmer og nordiske klanger fusjoneres.

Svingende strenger!
L’Orchestere De Contrebasses er seks virtuose franske bassister som framfører et repertoar der tango, franske chansons og swingende jazzlåter har en like selvfølgelig plass. Ola Kvernberg er en musiker i stadig utvikling og nå har han fått velge medmusikere på øverste hylle. Bassist Nils Henning Ørsted-Pedersen og gitarist Philip Chaterine vil helt sikkert gi Norges store fiolintalent nye og store utfordringer.

Paul Simon – med verdensmusikk i bagasjen
Paul Simon har alltid vært en søkende artist med vilje til å krysse musikalske og geografiske grenser. Med albumet ”Graceland” –skapte han en ny musikalsk crossover fra amerikanske musikkformer som cajun og rock til sørafrikanske som mbaqanga og mbube. Siden har Paul Simon fortsatt sin musikalske verdensomseiling og til Molde kommer han med 11 musikere fra flere kontinenter og et særegent musikalsk univers å boltre seg i. Gled deg!

Kulturhuset – arena for nye uttrykk
Helt siden kulturhuset ble tatt i bruk som arena, har presentasjon av nye uttrykk og nye utøvere stått i fokus her. På kveldskonserter opptrer det suksessrike Trondheim Jazzorkester med ny musikk av sin nye leder Erik Hegdal, EST (Esbjørn Svensson Trio) kommer for første gang alene til Molde. Sveitsiske Susanne Abbuehl som har hatt suksess med ECM-debuten ”April”, norgesdebuterer i Molde. ”Schooldays” et forrykende band med blant annet saxofonisten Ken Vandermark. Finske Kimmo Pohjonen ”Kluster” – trekkspill møter elektronika og trekkspillmusikk blir aldri mer det samme. På klubb kan du høre ”Wibutee”, ”Sternklang”, ”Close Erase” og ”Xpolding Plastix”.

Klubb på Idrettens Hus
Etter de store konsertene på Romsdalsmuseet inviteres det til klubb på Idrettens Hus. Torsdag blir det gjenhør med Chipahua – Norges beste soulband gjennom tidene og fredag møtes Motorpsycho og blåsere fra Jaga Jazzist i heftig samspill.

Gospel – blueslegender i Domkirka
Over seksti år etter at de startet står Blind Boys of Alabahma på høyden av sin karriere. Bandet ble belønnet med Grammy for sin nyeste utgivelse ”Spirit of the Century” der de framfører tradisjonell gospel og nytt repertoar av Tom Waits og Ben Harper. Det blir to kvelder med høy stemning i Molde Domkirke.

Lite format – stor musikk
I Molde Kino og på Forum er det lille formatet som rår. Når Gary Burton og Makoto Ozone møtes i Molde Kino møtes også øst og vest og klassisk musikk og jazz i virtoust samspill. På Forum har Arve Henriksen, Sidsel Endresen og Paal Nilssen-Love scenen alene på hver sin solokonsert. Trio Trang presenterer sin form for kammerjazz og i Sten Sandell Trio møter vi en av de sterkeste pianotrioene i europeisk improvisasjonsmusikk og vi får høre en kvartett med to av de mest markante frijazz saksofonistene i Europa når Peter Brøtzmann og Frode Gjerstad spiller med Øyvind Storesund og Paal Nilssen Love.

Tett jazzklubb-stemning
I den ombygde Alexandra restaurant starter ei heftig uke med Millenium Sextet som under ledelse av trommeslager Joe Chambers presenterer to generasjoner bopmusikere med blåserne Jon Faddis, Slide Hampton og Antonio Hart i front. Deretter overtar norsk- svenske Atomic som etter manges mening laget årets norske jazzplate i fjor. Uka avsluttes med den hardtsvingende orgeltrioen til Joey DeFransesco.

Og i tillegg…..
blir det Perspiration Hall, Finale i lanseringsprogrammet Jazzintro, konserter for barn, Hot Hat, konserter på utescenen og daglige gateparader.

Mer informasjon finner du her.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev