Terje Rypdal 2006

Terje Rypdal framfører Bleak House

Moldejazz har plukket Terje Rypdal som Artist in Residence til årets festival. Bleak House er Rypdals første album i eget navn, og ble sluppet i 1968. Rypdal skal gjøre konserter i fire forskjellige sammenhenger. – Flere av oss har hatt et forhold til Bleak House siden den kom ut i ’68, og synes det er rart at den aldri har blitt framført live før, sier Jan Ole Otnæs, festivalsjef i Moldejazz. Festivalen har sluppet sitt endelige program i dag, se hvem som skal spille på årets Moldejazz her.

Kalender

Oslo Operafestival OPERAKONSERT

17/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Oslo Operafestival OPERAPERLER

17/09/2021 Kl. 21:00

Oslo

Oslo Operafestival – Lørdagsopera

18/09/2021 Kl. 15:30

Oslo

Av Carl Kristian Johansen

Moldejazz ble arrangert første gang i 1961 og er landets eldste og største jazzfestival. Festivalperioden i 2007 er fra 16. – 21. juli. Terje Rypdal er årets Artist in Residence, noe som betyr at publikum får oppleve ham i flere sammenhenger i løpet av festivalen. Foreløpig er det satt inn fire konserter med Rypdal.

Han skal åpne festivalen på Bjørnsonhuset, og den skal altså handle om framføringen av Bleak House. Det er navnet på et album som Rypdal gav ut i 1968. Moldejazz kaller framføringen for en verdenspremiere – det er første gang det blir framført i konsertform. På albumet hadde Rypdal i sin tid med seg en lang rekke musikere. Disse var Calle Neumann, Jan Garbarek, Knut Riisnæs, Frode Thingnæs, Øivind Westbye, Tore Nilsen, Kjell Haugen, Ditlef Eckhoff, Tore Furuholmen, Jarl Johansen, Frøydis Ree Hauge, Odd Ulleberg, Christian Reim, Terje Wenaas, Jon Christensen og Tom Karlsen.

Knut Riisnæs er med til Molde fra den originale line-up’en. Rypdal og Risnæs er solister, det samme er Palle Mikkelborg. Trondheim Jazzorkester blir bandet bak disse tre ved ”urfremføringen” av Bleak House.

— Flere av oss har hatt et forhold til Bleak House siden kom i ’68, og synes det er rart at den aldri har blitt framført live før. Den har så mange kvaliteter og låter frisk den dag i dag. Vi hadde lyst til å presentere den med noen dem som var med den gangen. I tillegg kommer flere Rypdal-komposisjoner fra de siste årene til bli arrangert for i denne settingen, sier festivalsjef Jan Ole Otnæs til Ballade.

Landkjenning er et annet av Rypdals prosjekter under Moldejazz. Mikkelborg, Paolo Vinaccia og Ståle Storløkken er med på det, og den konserten vil finne sted i Molde sentrum onsdag. Torsdag spiller Rypdal med Supersilent i Kulturhuset, og lørdag skal festivalen avrundes med en duokonsert med Rypdal og Ketil Bjørnstad.

Blant de større internasjonale navnene kan man finne Chick Corea, Dave Holland Quintet, Steely Dan, Rashied Ali, Elvis Costello, Peter Brötzmann Chicago 10tet, Alexander von Schlippenbach, og ikke minst Wayne Shorter Quartet.

Dette er artistene som er klare for årets festival. I følge en pressemelding fra festivalen er dette det komplette programmet for årets Moldejazz:

* Anja Garbarek
* Chick Corea og Gary Burton
* Dave Holland Quintet
* Delirium
* Elvis Costello with The Allen Toussaint Band & Horns feat. Steve Nieve
* Esperanza Spalding
* Hild Sofie Tafjord
* Mira Craig
* Motif
* Nils Petter Molvær/Bill Laswell Project
* Ola Kvernberg Trio & Håkon Kornstad
* Rashied Ali Quintet
* Silje Nergaard
* Skruk & Nymark Collective
* Steely Dan
* Wayne Shorter Quartet
* Terje Rypdal
* Supersilent
* Ketil Bjørnstad
* Peter Brötzmann Chicago 10tet
* Alexander von Schlippenbac Monk’s Casino
* Trygve Seim Ensemble
* Solveig Slettahjell
* Lionel Loueke
* Vijay Iyer & Rudresh Mahantappa
* 120 Days
* Der Rote Bereich
* Helge Lien Trio
* Susanna and the Magical Orhestra
* Mathias Eick Quartet
* Midaircondo
* Salem Al Fakir
* Mats Eilertsens Turanga

Molde Internasjonale Jazzfestival har denne hjemmesiden.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev