Kjetil Møster (Foto: Siri Gjære)

Kjetil Møster med ny sekstett

I januar var saksofonist Kjetil Møster i New York for å motta prisen for årets internasjonale jazztalent. Prisen er instiftet av International Jazz Festivals Organization (IJFO) og International Association For Jazz Education (IAJE) og har en samlet verdi på om lag 100 000 norske kroner. Nå har Møster satt sammen et nytt band som blant annet skal besøke festivalene som har innstiftet prisen.

Kalender

Høstscena, Ålesund Teaterfestival

29/09/2021 Kl. 12.00

Møre og Romsdal

Operapub på Røverstaden

29/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

29/09/2021 Kl. 18.00

Oslo

Av Carl Kristian Johansen

— Planen er å bruke pengene på en ny sekstett som skal besøke så mange som mulig av de europeiske jazzfestivalene, sier Kjetil Møster.

Det er foreløpig ingen offisielt bekreftede festivaler på turnèruta for Møsters nye sekstett. Men det er enda en stund til programmene for festivalene på sensommeren er ferdig spikret, og Møsters bookingagent er i ferd med å legge kabalen. Møster er riktignok booket til nesten alle de store jazzfestivalene i Norge med andre band.

Men hvem består denne sekstetten av?

— Det blir MZN3 fordoblet med Morten J. Olsen på trommer, Ingebrigt Håker Flaten på bass og Anders Hana på elektrisk gitar. Noe navn på denne sammensetningen har jeg ikke kommet på enda, forteller Møster.

Olsen og Hana er medlemmer av det hardtslående impro-støyrockbandet Ultralyd sammen med Møster. Hana, Zanussi og Flaten er sammen med Møster også med i Crimetime Orchestra, out-jazz storbandet til Vidar Johansen og Jon Klette. Her er stikkord en blanding av improvisasjon med høyt volum- og intensitetsnivå og noterte partier, gjerne formidlet med et psydekelisk tilsnitt. Med flere gjengangere fra disse besetningene, hva kan vi forvente av Møsters nye sekstett?

— Det er lagt opp til at vi kommer til å spille en del fritt, en del vil være groovebasert, og det kommer til å bli mer låtbasert materiale også, sier Møster.

MZN3 består foruten Møster av den svenske trommeslageren/vibrafonisten Kjell Nordeson, som blant annet er med i bandene Nacka Forum og AALY Trio i hjemlandet. Per Zanussi er bassist og primær låtskriver i MZN3, som slapp sitt første album på Jazzaway Records høsten 2005.

— Formålet med den nye sekstetten er å utforske flest mulig orkestrale muligheter som ligger i en slik besetning. Her kan for eksempel jeg bli akkompagnert av fem personer som spiller med bue på cymbaler, kontrabass og gitar, vi har to bassister som begge kan bruke elekstrisk bass eller kontrabass, og to trommiser som også spiller vibrafon. Det finnes mange muligheter, og det er spennende, sier Møster.

Møster har booket jobber med Crimetime Orchestra, MZN3 og Ultralyd til Vossajazz , Nattjazz, Bergen og Kongsberg Jazzfestival. Det er høy aktivitet blant medlemmene i det som skal bli sekstetten din, hvor mye tid får dere til å øve inn materiale?

— Vi kommer til å forsøke å spille en del live i sommer i forbindelse med festivalene, og det kan også hende at vi får tid til å spille inn noe materiale som kan slippes på plate senere. Det er en utfordring å ha et så stort band. 100 000 kroner forsvinner ganske fort når det er så mange folk involvert, jeg håper det rekker til alle festivalene vi skal spille på, sier Møster.

Kjetil Møster spiller med Zanussi Five førstkommende lørdag på Spasibar. Resten av mars turneres Europa med Ultralyd, og på Vossajazz i begynnelsen av april gjør Møster spillejobber som en del av Zanussi Five og Crimetime Orchestra, samt en jobb med Ibrahim Electric. Senere er bandet Brat, MZN3 og flere andre prosjekter å se på festivalene i sommer.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev