Kjetil Møster 2005 (Foto: Carl Kristian Johansen)

Saxofonisten Kjetil Møster årets unge internasjonale jazztalent

International Jazz Festivals Organization (IJFO) og International Association For Jazz Education (IAJE) har i fellesskap valgt den norske saxofonisten Kjetil Møster som årets internasjonale jazztalent under 30 år. Kjetil Møster, som ble lansert til denne konkurransen av MoldeJazz, ble valgt ut i konkurranse med 8 unge musikere fra Europa og Canada.

Kalender

Ensemble KammerKlang i Teie Hovedgård

25/09/2022 Kl. 19

Vestfold og Telemark

Ensemble KammerKlang i Østre Halsen Kirke

26/09/2022 Kl. 19

Vestfold og Telemark

TETZLAFF QUARTETT: Et århundre i Wien

27/09/2022 Kl. 19.30

Oslo

Operapub i Teaterkjeller’n

28/09/2022 Kl. 21:00

Oslo

Prisen vil bli overrakt i forbindelse med konserten med Chick Corea og Trondheim Jazzorkester på IAJE s store årlige konferanse i New York 14. januar 2006. Prisen har en samlet verdi på USD 20 000, og målsettinga med prisen er å sette fokus på en ung lovende musiker og gi han/henne muligheten til å utvikle karrieren.

For Kjetil Møster betyr det at han får mulighet til å spille på minst seks av festivalene innafor IJFO-nettverket. Nettverket omfatter 14 betydningsfulle festivaler i Europa, USA og Canada, blant annet North Sea Jazz Festival, Montreux Jazz festival, Monterey Jazz Festival, Vancouver Jazz Festival og London Jazz Festival. Molde International Jazz Festival er eneste norske festival i dette nettverket.

Kjetil Møster begynte å spille musikk i seksårsalderen. Han startet med trekkspill, har vært med i skolekorps og rockeband og spilt klassisk musikk og samtidsmusikk før han endte opp med det jazzuttrykket han i hovedsak spiller i dag. Kjetil har gått fire år på jazzlinja ved NTNU i Trondheim.

Han har spilt i en rekke band, fra Trondheim Jazz Orkester med Chick Corea og Pat Metheny, til fri improvisasjon med Paal Nilssen-Love og Maja Ratkje. Kjetils hovedprosjekter i dag er høyenergisk modaljazz med The Core, eksperimentell kammerjazz med Zanussi Five, fri improvisasjon med Ultralyd, Trinity og Møster/Zanussi/Nordeson Trio, rock med King Midas, i tillegg til andre band og ad hoc konstellasjoner.

IAJE er en internasjonal organisasjon som arbeider for vekst og videreutvikling av jazz og jazzutdanning. Organisasjonen ble etablert i USA i 1968 som en nasjonal organisasjon, men har siden slutten på åttitallet utviklet seg til å bli mer internasjonal med medlemmer og aktivitet i hele verden. I dag har organisasjonen over 8000 medlemmer fra 40 land med representanter fra hele jazzindustrien; utdanningsinstitusjoner, noteforlag, festivaler og andre arrangører, management og bookingbyråer, ulike organisasjoner, musikkstudenter og musikere.

IJFO er et nettverk av internasjonale jazzfestivaler og omfatter Jazzfest Wien (Østerrike), Pori Jazz Festival (Finland), Jazz Á Vienne (Frankrike), North Sea Jazz Festival (Holland), Umbria Jazz Festival (Italia), Molde International Jazz Festival (Norge), Festival de Jazz de Vitoria-Gastiez (Spania), Montreux Jazz Festival (Sveits), International Istanbul Jazz Festival (Tyrkia), Festival International de Jazz de Montreal (Canada), Vancouver International Jazz Festival (Canada), Monterey Jazz Festival (USA), Ravinia Festival (USA), og London Jazz Festival (England). Interesserte kan lese mer på http://www.ijfo.net.

Hvert år arrangerer IAJE verdens største – og kanskje viktigste – internasjonale jazzkonferanse med mer enn 7000 deltagere fra 40 land. I 2006 arrangeres konferansen i New York 11. – 15. januar. Konferansen arrangeres for 33. gang, og kan studeres nærmere på http://www.iaje.org.

Ballade gjorde i september i år et større portrettintervju med Kjetil Møster, i anledning av at han nå har steppet inn for Frode Gjerstad i Ultralyd. Du finner også mer å lese på nettsiden http://www.moester.com.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Daglig leder

Det Norske Jentekor

Prosjektleder

Talent Norge

Administrerende direktør

Norges musikkhøgskole

Daglig leder

Balansekunst

Musikkprodusent

Festspillene i Nord-Norge

Sekretær

Furestiftelsen

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev