Solveig Slettahjell, 2004

Solveig Slettahjell vinner Radka Toneffs Minnepris

Onsdag 20. juli kunne Solveig Slettahjell motta Radka Toneffs Minnepris i Bjørnsonhuset under Molde Jazzfestival. Den kritikerreoste sangeren har dermed gjort storeslem så langt i år: Først Spellemannprisen for beste jazz-utgivelse for «Silver» fra 2004, deretter Kongsberg Jazzfestivals VITAL-pris (kr. 100.000,-) og nå også Radka Toneffs minnepris.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Den sjette utgaven av Radka Toneffs minnepris ble onsdag 20. juli delt ut til sangeren Solveig Slettahjell. Prisen ble delt ut i forbindelse med konserten med Kimmo Pohjonen Kluster og Kronos Quartet under Molde International Jazz Festival.

Sangerinnen Radka Toneff døde høsten 1982, bare 30 år gammel. I løpet av sin korte karriere rakk Radka å gi ut tre fonogrammer: ”Winter Poem” (Zarepta/Polygram), ”It don’t come easy” (Zarepta/Polygram) og ”Fairytales” (Odin).

Ideen bak Radka Toneff Minnepris er å hedre hennes minne, og samtidig stimulere den kunstneriske aktiviteten til en fremragende utøver. Prisen er for tiden på 25 000 norske kroner.

I begrunnelsen for å tildele prisen til Solveig Slettahjell heter det:

«Prisvinneren har i løpet av de siste årene markert seg som en av landets fremste jazzutøvere. Hun vakte oppmerksomhet med konserter og plateinnspillinger som medlem i vokalgruppa Kvitretten.

Det store gjennombruddet fikk hun med utgivelsen og bandet Slow Motion Orchestra i 2001. Her dreide det seg om standardlåter i svært personlige og kreative arrangement. Mottakelsen fra presse og hos publikum var overveldende.

Solveig Slettahjell har uttalt at ”Mitt mål er å synge hver strofe så sakte og vakkert som mulig”. Sammen med en sterk og personlig stemme er dette noe av nøkkelen bak hennes suksess, som er fulgt opp på CD-utgivelsene ”Silver” og ”Pixiedust”.

Prisvinneren er en moden og personlig utøver som etter hvert har gått fra å synge kun standardlåter og andres sanger til også å presentere eget materiale.»

Radka Toneff Minnepris blir delt ut hvert annet år, og et styre bestående av Sidsel Endresen, Live Maria Roggen, Jan Ole Otnæs og Arild Andersen har valgt ut årets prisvinner.

Tidligere mottakere av Radka Toneffs Minnepris er:

Sidsel Endresen (1993), Kirsten Bråten Berg (1997), Karin Krog (1999), Per Jørgensen (2001) og Live Maria Roggen (2003).

Curling Legs, som er utgiver av platene til Solveig Sklettahjell, melder at hun for tiden i gang med forberedelser til en lengre turne i Tyskland i høst. Tidligere i sommer gikk hun og Slow Motion Quintet inn på 18. plass på de tyske jazzlistene over de mest solgt jazz-CDer med «Silver».

I vinter skal Solveig Slettahjell også spille inn sin fjerde utgivelse for Curling Legs. Du kan lese mer om henne på denne nettsiden.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev