TUB Quartet

Kom Mai, du skjønne jazzfestival

Tirsdag 11.mai går årets Maijazz av stabelen i Stavanger. I løpet av 5 hektiske dager kan man få oppleve store jazzlegender som Herbie Hancock og Lee Konitz, world music stjerner som Angelique Kidjo, Orchestre National de Barbés og Omar Sosa samt et knippe av Norges fremste jazzkometer, deriblant Susanne & the Magical Orchestra, Rebekka Bakken, TUB Quartet, Helge Lien Trio og mangle flere.- Vi har vektlagt en stor bredde i sammensetningen av programmet, sier festivalsjef Helleik Kvinnesland til Ballade.

Kalender

Av Kyrre Tromm Lindvig

— Dagen før og første dagen av festivalen er helt texas!

Det er en meget stresset Helleik Kvinnesland som uttaler disse ordene. Maijazz, Stavangers årlige jazzfestival skal gå av stabelen om én dag, og han med sin lille stab på en handfull mennesker skal kommandere 180 frivillige som skal få det hele til å gå rundt.

— Dugnadsånden er viktig, vi er kun to fast ansatte og noen på prosjektstillinger, resten er basert på frivillige. Vi har fått mange positive reaksjoner fra musikerne som er her – det blir en helt annen stemning enn hvis alt hadde vært en stor profesjonell festivalmaskin. Men jeg vil poengtere at det drives proft, selv om det er frivillig arbeid fra mange involverte, sier Kvinnesland.

Årets program (som du kan se ved å klikke her) kan skilte med mange store navn fra både inn – og utland. Kvinnesland betoner særlig konserten Herbie Hancock skal ha med Stavanger Symfoniorkester onsdag 12.mai.

— Vi er veldig glade for å ha et orkester her i Stavanger som tør å hive seg ut i ting. Hancock skal fremføre sine egen tolkninger av Gershwins musikk, noe som han også tidligere har gjort på platen «Gershwin’s World» sier Kvinnesland.

I tillegg har de også Bobby McFerrin på plakaten, noe som er et helt bevisst valg fra Maijazz’ side.

— Vi har med store navn for å kunne trekke folk, men det er store navn vi står fullt og helt bak. I tillegg har vi et sterkt etnisk innslag her i år, med navn som Angelique Kidjo, Orchestre National de Barbés og den cubanske pianisten Omar Sosa. Sistnevnte hørte jeg live i Den Haag, han har vi lenge hatt lyst til å få hit, sier Kvinnesland.

Han prater engasjert om festivalens lokale profil, som blant annet blir ivaretatt blant annet av One + prosjektet (med Eivind One Pedersen)og Phil McDermott, som bor i Sandnes. Kvinnesland er opptatt av å ha en stor bredde på festivalens program.

— Vi har elektronika-konserter på Tou scene i år. Dette er en veldig fin scene for denne type musikk. Vi er spesielt fornøyde å ha med ringreven Eivind Aarseth på programmet der i år, fordi noe av bakgrunnen for hans plate «Electronique Noir» ble lagt med et bestillingsverk han gjorde for oss i 1997. Så når han nå kommer tilbake er ringen sluttet, sier Kvinnesland

Han legger til at årets billettsalg har gått over all forventning.

— Det har faktisk gått veldig bra! Konsertene med Angelique Kidjo og Orchestre National de Barbés er utsolgte, mens Hancock med Stavanger Symfoniorkester og Bobby Mc Ferrrin konserten er det kun noen få billetter igjen på, avslutter Kvinnesland før han må legge på og legge siste hånd på forberedelsene før det braker løs.

Maijazz 2004 arrangeres mellom 11. og 15. mai i Stavanger.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i klaver

Norges musikkhøgskole (NMH)

Innholdsprodusent digital formidling

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Ung i Kor Nord

Kommunikasjonssjef

Stormen Konserthus KF

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev