Jan Garbarek

MaiJazz med variert jubileumsmeny

MaiJazz byr på en variert musikalsk meny for den 15. festivalen i rekken, som arrangeres fra 6. til 10. mai. Foruten Jan Garbarek blir det gjensyn med flere andre artister som har satt sitt preg på MaiJazz gjennom tidens løp, deriblant sangerinnene Maria João og Mari Boine. Dessuten kommer nye navn som Gotan Project, Cheb Mami, Susanne Abbuehl og Coco Mbassi, forteller en pressemelding fra Maijazz.

Kalender

Mange publikummere har allerede sikret seg billetter til Jan Garbarek group som kommer til Kongresshallen fredag 9. mai, og til Gotan Project i Stavanger Konserthus dagen etter. Dette spektakulære bandet har skapt en ny tango-bølge på begge sider av Atlanteren og er en unik og meget visuell opplevelse live.

MaiJazz viderefører det spennende samarbeidet med Stavanger Symfoniorkester, som i år skal spille sammen med Arild Andersens trio. Der inngår den tyske trompetisten Markus Stockhausen og den franske perkusjonisten Patrice Heral.

Sangeren Cheb Mami, opprinnelig fra Algerie, er en lysende stjerne på den internasjonale etnopop-himmelen. Han har med seg et band som leverer livsbejaende rytmer og trøkk i massevis. Vår egen Mari Boine har siden forrige festivalvisitt opplevd å få stadig større anerkjennelse internasjonalt, og hennes nyeste cd-utgivelse har høstet meget gode kritikker.

Portugisiske Maria João skal sammen med sin musikalske medspiller Mario Laginha stå for festivalens åpningskonsert. Hun har gledet festivalpublikummet ved sine to foregående besøk. Come Shine gjorde en av sine første festivaljobber på MaiJazz, og vender tilbake som et etablert og suksessrikt norsk jazzband. Alltid populære Hot Club de Norvege har vi også invitert tilbake, denne gang for å gjøre en konsert med multi-instrumentalisten Stian Carstensen.

Vokalisten Coco Mbassi som opprinnelig kommer fra Kamerun og nå er bosatt i Paris, har gitt ut en fantastisk flott debutplate, musikken herfra presenteres på MaiJazz. Coco Mbassi preger for øvrig årets festivaluttrykk på plakater og program.

Fra Finland kommer Nuspirit Helsinki, et groovy elektronika-kollektiv som består av 10 musikere. MaiJazz får også besøk av den engelske trombonisten Dennis Rollins Badbone & Co, som leverer funky jazzrytmer.

Blant de andre artistene som legger turen til Stavanger og MaiJazz er vokalisten Susanne Abbuehl, britiske Georgie Fame & the Blue Flames, trioen Sondre Bratland/Henning Sommero/John Pål Inderberg, den kritikerroste Tord Gustavsen Trio, samt den talentfulle vokalisten Randi Tytingvåg med flere.

Under MaiJazz vil Sting Jazzklubb presentere spennende improvisasjonsjazz med lokale musikere og inviterte gjester fra inn- og utland. MaiJazz vil også presentere spennende konserter av både urban og eksperimentell karakter på Tou Scene (Gamle Tou Bryggeri).

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev