Jan Garbarek, 2003

Jan Garbarek Group til MaiJazz

Det er med stor glede og høye forventninger vi ønsker Jan Garbarek velkommen tilbake til årets MaiJazz i Stavanger, fredag 9. mai, skriver MaiJazz i en pressemelding. – Ekstra hyggelig er det at han kommer nettopp i år til vårt 15 års jubileum, og på den måten er med på å markere et historisk tilbakeblikk såvel som å være et av festivalens toppnavn i 2003.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Sist Garbarek gjestet MaiJazz var i 1999, da han sammen med det gregorianske kvartetten The Hilliard Ensemble gjennomførte tre sagnomsuste konserter i Tonstad og Hylen kraftstasjon. Denne gang tar han med seg sitt faste band, bestående av perkusjonisten Marilyn Mazur, bassisten Eberhard Weber og Rainer Bruninghaus på tangenter.

MaiJazz skriver videre: «Jan Garbarek trenger strengt tatt ingen nærmere presentasjon, for ingen har som denne mannen betydd så mye for utbredelsen av norsk jazz i utlandet. Hans saksofontoner synger et språk som blir forstått og satt pris på av en hel verden, og «den nordiske sound’en» er blitt et begrep langt ut over landegrensene. Jan Garbarek Group har i en årrekke fylt konserthaller over hele verden med sin musikk.

Diskografien er imponerende og innbefatter medmusikere som Keith Jarret, Bobo Stenson, Terje Rypdal, Nana Vasconcelos, Palle Mikkelborg og Charlie Haden, for å nevne et lite utvalg.

Garbarek kjennetegnes først og fremst av kvalitet. Han er perfeksjonist til fingerspissene samtidig som styrken hans ligger i samspillet mellom fri, levende og stramt produsert musikk.»

Jan Garbarek Group vil denne gang opptre i den nye Kongressalen til Stavanger Forum, som nevnt fredag 9. mai. Det blir første gang MaiJazz bruker denne salen.

MaiJazz 2003 foregår fra 6.-10. mai, og resten av programmet offentliggjøres senere denne måneden. Billettsalget starter 5. februar, Ballade kommer sikkert tilbake til saken, og du kan ellers få mer informasjon på denne lenken.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.