Martyn Reed

NUMUSIC: ny festival for jazz, hip hop og house

Stavanger Jazzforum har denne uken alliert seg med DJ Martyn Reed på Cafe Sting om en musikalsk nyskapning. Arrangørene lover mye ny og spennende elektronisk musikk på et internasjonalt nivå.

Kalender

Kammermusikkonsert

27/07/2021 Kl. 19.00

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Jazz, hip hop, dance, drum`n`bass, funk, soul er noe av det som kan oppleves under Numusic-vignetten på Cafe Sting i disse dager. Vestlandet og Stavanger har en rekke internasjonalt anerkjente og dyktige utøvere som driver med det som ofte blir omtalt som «progressive electronic music», og vil nå bli presentert i løpet av fem septemberkvelder.

Festivalen åpnet alt i går, med en såkalt showcase for det mye roste plateselskapet Tellé Records med base i Bergen. Men også resten av uken vil det bli både DJ´er, live-artister og fokus på enkelt-labeler. Stavanger Jazzforum lover et vell av ny musikk som hovedsakelig er elektronisk basert, og som inkluderer elementer av jazz, hip hop, dance, pop og andre stilarter. Noe av fokuset er også rettet mot norske artister og DJ´er som ikke nødvendigvis er så veldig kjente her hjemme, men som utgir musikk på amerikanske, britiske og europeiske plateselskap. Eksempler er Bjørn Torske, Erot og Snorre Seim.

DJ Martyn Reed på Café Sting, som er primus motor for Numusic-festivalen, håper at den skal bli en årlig begivenhet som kan vandre videre langs vestkysten til Bergen og Haugesund. Steder som Sting og Checkpoint i Stavanger og Agora, Café Opera og Miles Ahead i Bergen har blitt anerkjent for musikken de tilbyr, deriblant jevnlige besøk av internasjonale «cutting edge acts», som Reed beskriver det. Eksempler på internasjonale, hete navn som kommer til festivalen er Gus Gus DJ set fra Island og Xploding Plastic – hvor jazz møter drum’n’bass. Stavanger-baserte Fenomenon og Bjørn Torske fra Bergen viser at også vår vestkyst har mye bra å by på.

Programmet videre
Torsdag 14. september: DJ Dave Hill (Nuphonic, UK) og Fenomenon (Stavanger).
Fredag 15. september: Clubstrophobia (klubbkonsept fra Bergen), Butti 49 (Stavanger), I.O.A.L (Pronto/Arcadia Records, UK/Italia) og DJ´ene Modalen & Martyn Reed.
Lørdag 16. september: Upper Rooms og Xploding Plastic fra Beatservice Records live, samt DJ-sett med islandske Gus Gus.
Søndag 17. september: ”Chill-out Session” med DJ Friendly fra Petre, samt live-opptrinn og performancer fra lokale band/artister hele dagen.

Fine og informative nettsider fra Stavanger Jazzforum finner du her – og i våre faste lenker i jazz-seksjonen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kulturskolelærer – breddeprogram musikk

Fredrikstad kommune – Kulturskolen

Kulturskolelærer – Dans/Jazzdans

Fredrikstad kommune – kulturskolen

Produsenter

Bodø2024 IKS

Kantor / Organist

Folldal Kirkelige Fellesråd

Basstrombone

Den Norske Opera & Ballett

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev