Operatorene_EMK_1020-web

Mosaikk på Breivei

Fredag 27. oktober inviterer Stavanger Jazzforum til konsert med Vigleik Storaas på Breivei. Det blir fremføring av verket «Mosaikk» med en rekke kjente musikere i rekkene.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Å bli bedt om å skrive bestillingsverk til Vossajazz (eller tingingsverk som det heter på Voss) er en ære enkelte av våre fremste jazzmusikere får. Den æren ble komponisten og pianisten Vigleik Storaas til del da han i 1999 skrev verket ”Mosaikk” for Vossajazz. Verket fikk god mottakelse blant publikum og fin omtale i pressen, og Stavanger Jazzforum er glade for nå å kunne presentere musikken for publikum i Stavanger.

Vigleik Storaas har hatt sin egen trio siden 1993. To ganger har den hentet hjem en Spellemannspris for plateinnspillinger. Han har også vært med i Fair Play og spilt i Nordic Quartet, som utga musikk på ECM. Med seg til Stavanger har Storaas et «håndplukket» stjernelag bestående av fire musikere. Saksofonist Tore Brunborg gjorde seg tidlig bemerket som medlem av Masqualero. Senere spilte han med Arild Andersen trio. Han har også samarbeidet med mange norske jazzutøvere, samt internasjonale navn som Elvin Jones, Billy Cobham og Bo Stief. Brunborg har også skrevet verk for Vossajazz: «Tid», som også er gitt ut på CD.

Bassisten Bjørn Kjellemyr regnes som en nestor i norsk jazz, og har blant mye annet spilt i grupper ledet av Dag Arnesen og Knut Risnæs, samt Terje Rypdals Chasers. Keyboardist Helge Lilletvedt har erfaring fra både jazzband og som kapellmester for teateroppsettinger. Han har dessuten skrevet en del filmmusikk. Lilletvedt ble sist sett i Stavanger sammen med gruppa Vamp, som han turnerer med i disse dager. Trommeslager Vetle Holte spiller bl.a i Wibutee og Eivind Aarsets band, samt flere prosjekter rundt Blå i Oslo.

Konserten på Breivei finner sted fredag 27. oktober, klokken 21.00 – og dørene åpner en halvtime før.

For mer informasjon anbefaler Ballade gjerne også Stavanger Jazzforums utmerkede hjemmesider.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.