Oslo Kammerkor februar 02 2019-6.2

Mosaikk på Breivei

Fredag 27. oktober inviterer Stavanger Jazzforum til konsert med Vigleik Storaas på Breivei. Det blir fremføring av verket «Mosaikk» med en rekke kjente musikere i rekkene.

Kalender

Oslo Operafestival OPERAKONSERT

17/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Oslo Operafestival OPERAPERLER

17/09/2021 Kl. 21:00

Oslo

Oslo Operafestival – Lørdagsopera

18/09/2021 Kl. 15:30

Oslo

Å bli bedt om å skrive bestillingsverk til Vossajazz (eller tingingsverk som det heter på Voss) er en ære enkelte av våre fremste jazzmusikere får. Den æren ble komponisten og pianisten Vigleik Storaas til del da han i 1999 skrev verket ”Mosaikk” for Vossajazz. Verket fikk god mottakelse blant publikum og fin omtale i pressen, og Stavanger Jazzforum er glade for nå å kunne presentere musikken for publikum i Stavanger.

Vigleik Storaas har hatt sin egen trio siden 1993. To ganger har den hentet hjem en Spellemannspris for plateinnspillinger. Han har også vært med i Fair Play og spilt i Nordic Quartet, som utga musikk på ECM. Med seg til Stavanger har Storaas et «håndplukket» stjernelag bestående av fire musikere. Saksofonist Tore Brunborg gjorde seg tidlig bemerket som medlem av Masqualero. Senere spilte han med Arild Andersen trio. Han har også samarbeidet med mange norske jazzutøvere, samt internasjonale navn som Elvin Jones, Billy Cobham og Bo Stief. Brunborg har også skrevet verk for Vossajazz: «Tid», som også er gitt ut på CD.

Bassisten Bjørn Kjellemyr regnes som en nestor i norsk jazz, og har blant mye annet spilt i grupper ledet av Dag Arnesen og Knut Risnæs, samt Terje Rypdals Chasers. Keyboardist Helge Lilletvedt har erfaring fra både jazzband og som kapellmester for teateroppsettinger. Han har dessuten skrevet en del filmmusikk. Lilletvedt ble sist sett i Stavanger sammen med gruppa Vamp, som han turnerer med i disse dager. Trommeslager Vetle Holte spiller bl.a i Wibutee og Eivind Aarsets band, samt flere prosjekter rundt Blå i Oslo.

Konserten på Breivei finner sted fredag 27. oktober, klokken 21.00 – og dørene åpner en halvtime før.

For mer informasjon anbefaler Ballade gjerne også Stavanger Jazzforums utmerkede hjemmesider.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev