Cloroform live

Sterk norsk profil på MaiJazz

Come Shine, Frode Gjerstad, Cloroform (bildet), Beady Belle, Arild Nyquist, Bertine Zetliz, Jon Balke, Bugge Wesseltoft og Wibutee er blant de norske attraksjonene på årets MaiJazz i Stavanger 9.-13. mai. Ray Brown, Maria Joao, Al Di Meola, Manu Dibango og Faze Action er blant de utenlandske toppene.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Vi har funnet rammen for MaiJazz med rundt 50 konserter. Nå vil vi bare satse på å bli bedre, ikke større, sier festivalsjef Hasse Andersen.

Andersen påpeker at MaiJazz bevisst satser på å få en miks mellom utenlandske stjerner og hjemlige aktører, veteraner og ferskinger, det moderne og det mer tradisjonelle. Med hovedfilosofien er at hovedattraksjonene skal være jazznavn og at det lokale musikklivet i Stavanger skal slippe til.

— Personlig ser jeg fram til den portugisiske sangerinnen Maria Joaos konsert med Stavanger Symfoniorkester. Også Jon Balkes avslutningskonsert blir spennende, der han blant annet samarbeider med strykere fra symfoniorkesteret. Jeg gleder meg også til Al Di Meola, Palle Mikkelborg og Geir Lysne.

Andersen mener det er svært viktig å få det lokale musikkmiljøet i Stavanger med på festivalen, og det er ikke så vanskelig når byen, foruten symfoniorkesteret, huser store jazznavn som Frode Gjerstad og Cloroform.

— Frode representerer frijazzen, og er blitt et internasjonalt navn, mens Cloroform er et av de mest spennende nye navnene i norsk jazz. Det skjer mye i norsk jazz, og vi har bevisst plukket ut mange nye prosjekter. Norskprosenten må være høy på MaiJazz, sier Andersen.

Festivalsjefen peker også på at siden MaiJazz arrangeres litt utenom festivalsesongen, gjør dette ofte bookingarbeidet litt vanskeligere. Men samtidig gir dette MaiJazz en mer særegen profil.

— Vi er fornøyd med størrelsen vår, men ønsker nok fortsatt å gjøre festivalen litt synligere i bybildet i Stavanger. Men det gjelder å ikke bombardere publikum med musikk, men heller klare å lokke dem inn i de musikkrommene vi allerede har etablert.

Foruten Cloroform byr MaiJazz på norske navn som Bugge Wesseltoft, Beady Belle, Karin Krog, Geir Lysne Listening Ensemble, Arild Nyquist trio, Come Shine, Wibutee, Farmers Market, Sten Sandell trio, Frode Gjerstad trio og Subtrio, bestående av John Pål Inderberg, Svein Folkvord og Stein Inge Brækhus. Også popsangerinnen Bertine Zetlitz er med på moroa.

Mer informasjon finner du her

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev